Solgar Lysine/Skt Geçmiş Vitamin

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Herkese merhaba, aklıma takılan iki soru için fikirlerinize ihtiyacım var.




  1. Oğlumda Beaphar Top 10 ve Natur Vitta C vitaminlerini kullanıyorum,nerdeyse her ay kullanmama rağmen bitiremedik ve maalesef ben fark etmeden son kullanma tarihleri 1 ay geçmiş.
    Özellikle beaphar baya kalmış,bu kadar vitamini çöpe mi atmalıyım yoksa sokak kedileri için kullanabilir miyim ? Zararı olur mu? Oğlumda kullanmayı düşünmüyorum çünkü her ay belli miktarda vitamin kullanıyorum ve bitirene kadar son kullanma tarihleri iyice geçecektir maalesef.




  2. Oğlum için lysine içeren ürün almak istiyorum. Türkiye de kedi için özel üretilmiş iki lysine ürünü gördüm. Biri Bio Pet active markasının diğeri ise ilk defa gördüğüm Mervue diye bir markaya ait. Bio pet active uygun fiyatlı fakat içinde çok fazla tablet var ve ilk sorumdaki problemi tekrar yaşamak istemediğimden içeriğinde az miktarda ürün bulunan markaları tercih etmek istiyorum. Diğer marka ise çok pahalı ve bütçemi aşıyor.
    Bu yüzden kedi için olan lysine ürünlerini kullanamıyorum. Solgar markasının insanlar için üretilmiş lysine i varmış. Hem az miktarda tablet var hemde fiyatı uygun. İçeriğini inceledim ve kedilerde kullanıma uygun buldum.




Tek sorun lysine de kedi için günlük doz 250 mg olması gerekiyormuş ama Solgar lysine en az 500 mg lysine içeren kapsüller ile satılıyor. Bu kapsüller rahatça bölünebilecek şekilde mi bilmiyorum.İnternette baktım ama maalesef kapsüllerin net görüntüsünü bulamadım. Kendisinde veya kedisinde kullanan arkadaşlar kapsül formu hakkında bilgi verebilir mi acaba?


Sorularım bu kadar, yardımcı olabilirseniz sevinirim

37 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Ayetaha


Lysine çok faydalı bir amino asit, özellikle kedi nezlesi,fib hastası kedi sahipleri kullanıp çok iyi sonuçlar almışlar. Benim oğlumda şuan geçmek bilmeyen bir göz enfeksiyonu yaşıyor. Özellikle bunun geçmesine yardımcı ve de bağışıklık sistemine destek için arada kullanmak istiyorum. Hakkında detaylı bilgi için okumanızı tavsiye ederim


https://kedilibirhayat.com/2013/09/16/kedilerimiz-icin-yeni-bir-alternatif-destek-maddesi-kesfettim-lysin/


Diğer kullandığım vitaminleri ve faydalarını yazayım.


Veda phytomıns for ımmunsystem


İlk olarak mantar tedavisi döneminde kullandım tedaviye yardımcı olması için. Çok yardımı oldu gerçekten. Bağışıklık sistemi için harika tamamen doğal bir ürün. Yıllık kür halinde bir kutu kullanmaya başlayacağım. Normalde aylık 10-15 gün kullanıyordum ama tam kür halinde çok daha yararlı oluyormuş.


Detaylı bilgi için okuyabilirsiniz
http://www.vedavet.com/urun_detay.php?grup=2&id=37


Natur Vitta C


C vitaminin kediler için çok yararlı ve birçok hastalığın tedavisinde kullanıyor. Ayrıca aşı ve iç,dış parazitden 1 hafta önce ve 1 hafta sonra kür halinde kullanılarak kedilerin vücudunu aşı ve diğer tedavilerin içerdiği zararlı kimyasal maddelere karşı dirençlendirerek hazırlıyor sonrasında ise bu maddelerin vücuttan atılımını kolaylaştırıyor. Bu yüzden ben kullanmaya özen gösteriyorum.


Detaylı bilgi için okuyabilirsiniz
https://kedilibirhayat.com/2012/10/05/kediler-icin-c-vitamini-tableti-buldum/


Beaphar Top 10


İçinde çok yararlı vitaminler içeren güzel bir ürün. Aylık olarak kullanıyorum.
İçeriği ve hakkında bilgi için okuyabilirsiniz
http://www.*********.com/beaphar-top-10-kedi-multivitamin-180-tablet


Son olarak


Naturalis Adrayms kedi bira mayası


Tüy ve deri sağlığı için bira mayası oldukça yararlı bir ürün. Diğer ürünlerden farklı olarak bu ürün sarımsakta içeriyor ve sadece kedi kullanımı için.


Detaylı bilgi için okuyabilirsiniz
http://www.naturalisadramys.com/index.php?route=product/product&path=60_65&product_id=179


Not: Oğlumda kullandığım herşeyin doğal olmasını istediğim için Beaphar top 10 yerine Naturalis Adrayms Multi vitamin almaya karar verdim. Şuan sitede olmadığı için linkini veremiyorum maalesef. Ekstra probiyotik olarak kefir yada Naturalis Adrayms 'in probiyotik vitaminini kullanmayı düşünmüyorum

ursaminor
ursaminor

116511

Şimdi bu yabancıların olaya bakış açıları biraz farklı bakın. Son kullanma tarihi olarak bildiğimiz şey onlarda birkaç kademeden oluşuyor.
Best Before : yani bu besinlerdeki vitaminler, tavsiye edilen tadın alınabileceği son tarihtir. Ancak bu tarihten sonra da tüketilebilirler.
Expiry Date: best before aksine bu sürenin bitiminin ardından, besinler tüketilemez. Bunun nedeni içlerinde bulunan, gelişmiş ARGE çalışmaları sonunda, öncesinde etkileşimleri olumlu olan içeriklerin belirli bir sürenin ardından olumsuza dönmesidir. Birkaç günden bir şey olmaz söz öbeği bu expiry için geçerli değildir.


Yani sözüm o ki; riske atmaya değmez. Çöpe atmaya değer.
O skt için yabancı dilde yazılan karşılığa bir bakın. Best Before ise (ki bu genelde kısa olur), vermeye devam. Ama expiry ise anında kesin vermeyi.


Stokçu olmak kolay değil canem :D Biraz dikkatli olmak gerekiyor :)

Infernus
Infernus

111806

Ben de sorunun 2. Kısmıyla ilgili yazayım baya bir okudum. Mervueyi kullandım sokaktaki herpesli bir kedi için ve çok faydasını gördüm. Azar azar bundan kullanabilirsiniz. FIP’te kullanım virüs akciğere ve gözlere atladığında semptomları azaltmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için.


İçinde lizin yanında ekinezya da var. Esas bağışıklık sistemini güçlendiren ekinazya. Lizinin ise bağışıklık güçlendirmedeki rolü antikor üretimine yaptığı katkı. Asıl kullanım amacı onarıcı düzgün protein üretimine olan katkısı ve yine başka bir enzim olan arginin’i bloklaması. Herpes’in arginin yoluyla ilerlediği düşünülüyor ve alternatif bir tedavi olarak arginini bloke edici lizin enzimi kullanılıyor. Böylece herpesin yayılması ve tekrarlaması önleniyor. Bu arginin/lizin olayı kesin bilgi değil hala araştırılıyor diye biliyorum. Ama faydasını gören çok insan var ve klinik olarak da çok başarılı olmuş bir tedavi yöntemi.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Aysetaha


Veda vet ürünleri sadece veterinerlerde satılıyor. Bulunduğunuz şehirde satan veterinerleri veda vetin sitesinden bakabilirsiniz. Naturalis Adrayms ürünleri ise online sitesinde satılıyor sadece. Diğer şeyleri internette kolayca bulabilirsiniz.


Ben hepsini birlikte kullanmıyorum,her şeyin fazlası zarar diye düşünüyorum. Dönüşümlü olarak her ayın 10-15 günü vitamin kullanıyorum. Sızın kediniz sanırım scottish fold, bu ırk için kalsiyum içeren eklem destekleyici ve lysine kullanmak önemliymiş. Kalsiyum içeren ürün olarak Gimcat baby pastle tavsiye ederim,hem yaşına uygun hemde bolca kalsiyum içeriyor. Kimyasal olduğu icin sadece yavruluk döneminde yani gelişme çağında kullanırsanız daha iyi olur. Benim kullandığım vitaminler bebek kediler için uygun mu bilmiyorum ayrıca.


1 yaşına kadar Gimcat baby pastle sonrasında benim kullandığım vitaminlerden kediniz için uygun olanlar +eklem desteği için vitamin kullanmanızı tavsiye ederim. Veda Vet ve Naturalis Adrayms in bu tür vitaminleri var diye hatırlıyorum. Sitelerine bakarsanız bulabilirsiniz:)

Gul36
Gul36

113368

@dollfacepersian Ne güzel olmuş bu yazılar böyle tüm vitaminler bir arada. Çok teşekkür ederiz. =))

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Selenmor


Evet maalesef ülkemizde 2013 yılına kadar kedi için lysine yoktu. Sonra yanılmıyorsam 2014 yılında ilk olarak vetri science markasının kediler için lysine getirildi ülkeye. O da artık getirilmiyor maalesef. Sonradan yazdığım iki markanın kediler için lysine i ülkemize getirilmiş çok şükür. Ben sorunda yazdığım sebeplerden bunlar yerine Solgar'inkini almaya karar verdim. Siz ve diğer arkadaşlar kedi için olanları kullanabilirsiniz tabi

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Ursaminor @İnfernus
Soruma teşrif ettiğiniz için teşekkür ederim.Yorumlarınız benim için çok değerli bilgi kaynakları, birçok soruya verdiğiniz cevapların ekran görüntüsü almış olabilirim:) Bunlarında alacağım tabi ki


@Ursaminor


O zaman hemen kontrol edeyim Expiry Date ise çöpe atayım, teşekkür ederim bu güzel bilgiler için:)


@İnfernus


Maalesef Mervue bütçemi aşıyor, bu yüzden Solgar markasınınkini almaya karar verdim. Solgarın içeriğini kedi için uygun buldum,sizce de uygun mu acaba?


Lysine hakkında verdiğiniz güzel bilgiler için çok teşekkür ederim, şuan oğlumda çok uzun zamandır tamamen geçmeyen belki de 1 yıldır tam geçiyor derken en başa saran bir göz enfeksiyonu var. Bir suru damlalar bitirdik farklı farklı markaların ama geçmedi. Veterinerimde neden kaynaklı olduğunu söylemedi, sanırım ırkından dolayı gözleri çok hassas. Öncelikle bu ve yine uzun ama daha kısa zaman önce stresten başlayan ciddi ağız enfeksiyonu çok azaldı ama tam olarak geçmedi. Bu iki durum için kullanmak istiyorum öncelikle.


Sizce hastalıklar geçtiğinde tekrar olmaması için düzenli vermek iyi olur mu? Her gün değilde arada aylık vitamin kullandığım vitaminler gibi kullanmak istiyorum. Yani bir ayın 10-15 günü kullanıp bırakarak (her ay değil) kullanmak istiyorum

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Solgarın ıysinesini kullanan arkadaşlar tanıyorum katı olsada tablet olsada ikiye bölmek zor olmuyacaktır.Bir çok ürünün son kullanım tarihi tebriri olarak daha önce yazılıyor sokaktaki hayvanların mamasına karıştırıp verirdim ben yerinizde olsam.

zuhall
zuhall

10265

Ben naturalisin vitamin C sini aldim toz oldugu icin. Natur vitta C den cok farki var midir acaba?


Suan baya hazir bilgiye konmaya calisiyorum acip bakmaya usendigimden:) @dollfacepersian kesin arastirmissindir :P

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Zuhall
Estağfurullah ne demek insanlara bilgim yettiğince yardımcı olmayı seviyorum ,evet bakmıştım:))


Nnaturalis Adrayms'inki C vitamini haricinde A, B1, B2, K ve C Vitamini içeriyor, ayrıca bitkisel kalsiyum kaynağıymış. Natur Vitta ise sadece C vitamini içeriyor. Ayrıca Naturalis C vitamini doğal kaynaklardan elde ediliyor. Natur Vitta için net bir bilgi bulamadım bu konuda. Zaten Nnaturalis Adrayms'in Multi vitaminini C vitamini de içeriyor. Beaphar top 10 da C yok ayrıca

Aysetaha
Aysetaha

2124

Çok güzel bilgiler vermişsiniz gerçekten çok teşekkür ederim bide bişey daha sormak istyrm sizi de yoruyorm böyle ama kusura bakmayın bu vitaminleri nasıl temin ederim ve bi kutu vitamin ne kadar gidiyo acaba?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Gul36


Rica ederim ne demek, inşallah yardımı dokunur sizlere:)


Bu arada nerdeyse herkes vitamin konusuna yoğunlaştı:) İlk sorum hakkında fikirlerinizi yazabilir misiniz acaba?

Gul36
Gul36

113368

Ben tarihi geçmeye yaklaşan mama, ödül maması ve vitaminleri sokak kedilerine veriyorum. Hatta bugün Multi Kiss verdim sokaktaki bebişlere. :) Geçen de son kullanma tarihi yaklaşan maltımızı vermiştim. Nasıl da saldırıyorlar benimkinin bazen burun kıvırdığı şeylere. :)

Gul36
Gul36

113368

Ne demek. :)


Derdedermanim 'in dediği gibi, ben de son kullanma tarihlerinin tedbir amaçlı erken yazıldığını duymuştum. Verilir sanırım ama tam da emin olamadım ya şimdi.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Gul36


Bende bir diyorum vereyim kedicikler nasiplensin bir diyorum zarar gelirse. Bende bilemedim yani kesin olarak:(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5141 Görüntüleme
  • 37 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR