Nolur Yardım Edin

Melodii
Melodii

1846 Puan

3 aydır öğrenci evimde bir kedi bakıyordum. Sokaktan sahiplendim, şuan yaklaşık bir yaşındadır. Ailemin yanına getirdim. Aksi gibi getirdiğim gün kedim kızgınlığa girdi. Neyseki sabır gösteriyorlar zaten ben de gece gündüz uyumadan kedimle ilgileniyorum.


Ailem kediye işkence ettiğimi onun asıl olması gereken yerin sokak olduğunu söylüyorlar. Bilerek kapıyı açıyorlar gitmesi için. Köye bırakalım orda mutlu olur diyorlar, burda hayvanın psikoloji bozuluyor diyorlar. Kısırlaştırcam dediğimde çok kızdılar. Aklını mı kaybettin hayvanın doğasıyla oynama dediler. Senin zevkin için hayvan acı çekiyor dışarı bırak 3 günlük özgürlük ömür boyu tutsaklıktan iyidir diyorlar sürekli. **Ben ne diyeceğim nasıl açıklayacağım onlara nolur fikir verin. **

6 CEVAP

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Bir sokak kedisinin dışarıdaki ömrü maksimum 3-4 yıl.Ev kedisinin ömrü daha da kısa olur belki 6 ayı çıkaramaz,sürekli yavrularsa bu durumda dahada zor duruma düşer sadece kendi içindeğil yavruları içinde beslenmesi gerekicek zaten aç kalmış trafik bilmiyen diğer kedilerle mücadele edemeyen bir kedi birde hamile kalırsa gerisini siz tamamlayın.Kısırlaştırın herhalukarda mutlaka kısırlaştırın değer veriyorsanız daha zor bir duruma düşmesini istemiyorsanız bunu yapın ikna hususuna gelince daha kolay olur çünkü sütliman olucak sessiz sakin bir kediye dönüşücek.

Handedd
Handedd

92

Ailen zamanla alışırlar sakın sokağa bırakma onların özgürlük dediği yer sokak olamaz doğal yaşam alanı sokaklar değildir kısırlaştırmak ömrünü uzatır daha sağlıklı olur sakın ondan vazgeçme. Eminim kaybedince daha çok üzüleceksin. Bende öğrenci evinde kediye bakıyorum. Sabret lütfen. Dişi mi erkek mi bilmiyorum ama kızgınlık dönemimde çiftleştikleri zaman mutlu olmazlar acı çekerler sadece iç güdüleri yüzünden çiftleşmek istiyorlar mutlu olmak için değil. 7 8 tane yavru doğurduğunu düşün nasıl bakabilirki onlara sokakta. Hamile kalırsada ailen yavrularınıda istemez en iyisi kısırlaştırmak. Umarım kedinle uzun bir ömür geçirirsin.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Valla ben okadar sevdiğim halde gerçekten bazı kediler kızgınlık döneminde son volümde tahammülü zor bir şekilde bağırıyorlar işte o dönem gelmeden imkan oluşturmak lazım öyle kuzu kuzu yuvarlanıp oynama devri geride kalıyor bir süre sonra çünkü içgüdü onlar suçlu değil tabi ama aileniz bu noktada sabredemeyebilir onların doğasını yok ettik ve bozduk kendimize mahkum ettik ama bunu siz yapmadınız süreç bu şekilde olunca sokak hiç bir hayvanın doğası değil ormanlardır doğaları peki ormanda ne yer ne içer yaşıyabilirmi imkansıza yakın zo9r yaşıyamaz çünkü kurumamalara alıştırıldılar kuş yakalamadılar fare yemediler kış şartları onlar için artık çok zordu çünkü iklim çok farklı siz ailenize kedilerin evcilleşme tarşhini okusanız doğalarının sokaklar olmadığını anlatsanızda yurdum insanı olurmu öyle şey diyecek köyü anlatıcak falan filan siz para toparlamaya bakın en uygun neresi ise orda kısırlaştırın ben ailemin yanındayken hayvanlara harcadığım parayı hiç söylemezdim ))

Melodii
Melodii

1846

Çok teşekkür ederim. Kısırlaştırmayı kendim için yapacağımı düşünüyorlar. Doğasına bırak yavrulasın dilediği gibi yaşasın senin kölen değil diyorlar. Ne kadar kısırlaştırmanın faydasını anlatsamda ikna olmadılar. Kızgınlığı geçsin hemen randevu alcağım artık kendim karşılamaya çalışcağım:/

Melodii
Melodii

1846

Teşekkür ederim cevabınız için Kediye alışıklar ama kızgınlıkta bağırdıkça üzülüyorlar evden gitmek istiyor sen engelliyorsun falan yukarıda yazdığım şeyleri söylüyorlar. Ona bir şey aldığımda ya da veterinere götürdüğümde kendine bakmıyorsun kediyi kendine efendi yaptın diye kızıyorlar. :D Zaten sadece iki buçuk ay burda durcak sonra tekrar evime götürcem. Ben de 3 gündür kedi rahat etsin evdekiler sesten rahatsız olmasın diye uyumuyorum. Bir kaç gün bütünleme sınavları için gitcem o sıra dışarı bırakırlar diye çok korkuyorum. Sinirden stresten delirmesem iyi

Melodii
Melodii

1846

Fakülteler ucuza yapıyormuş sanırım temizse fakültede yaptırcam. İkna etmeye çalışcam da taktılar köye falan bırakılım diye bakalım umarım beni dinlerler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 674 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR