Kedim Geri Gelir Mi?

Nurovoq
Nurovoq

194 Puan

Kedim yaklaşık 3 aydır kayıp ilk günler bakmadığım yer kalmadı.her yere ilanlar astım bütün esnafa sordum nerdeyse bazıları gördüm diyor bazıları görmedim bazıları da kedileri karıştıyorlar dedi bakmadığım yer kalmadı gerçekten kafayı yedim onu çok özlüyorum nerde olduğunu bilsem bile rahatlıcam aylar sonra kedisi dönen var mı öldü mü kaldı mı onu bile bilmiyorum çok üzülüyorum psikolojim mahvoldu sizce noldu kedime ölü kedi falan da görmedim hiç çevremde gören de yok anında aradım etrafı kaç gün zaten böyle bir sey yasayan varsa cevap versin lütfen çok mutsuzum artık onu düşünmediğim bir an bile yok hala ağlıyorum

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130952

Cins mi? Cins ise birisi almış olabilir. Bence siz kedinizi vefat etmiş olarak kabul edin ve yasınızı birkaç gün tutup artık içinizdeki hüznü serbest bırakın. Kediniz kaderde varsa döner, bir beklentiye girmeyin. Bu şekilde sürekli üzülürsünüz. Çocuklarının mezarı olmayan anneler de böyle "Acaba çıkar mı?" diye hep beklerler ama belirli bir süre sonunda onlar da kendilerini öldüğüne inandırır çünkü kayıp acısı ölüm acısından daha da beter. Kafanızda sürekli kötü senaryolar üretirsiniz, başına şu mu geldi, biri zarar mı verdi diye düşünürsünüz. Ölen sevdiğiniz bir kez ölür ama kayıpsa kafanızın içinde yıllarca bir sağ kaldığını düşünür sonra tekrar öldüğünü düşünürsünüz ve içinizde defalarca ölmüş olur. Ben kedilerimi evlat gibi gördüğüm için, tabi ki insan evladı kadar olamaz ama kayıp olduklarında kafayı yiyorum, en azından mezarları olsun istiyorum. Kafamda en acı ölüm senaryoları üretiyorum ancak kendime zarar verdiğimi fark ettiğimden beri artık belirli gün içinde dönmezse ölmüş kabul etmeye başladım. Kötü bir şekilde ölse bile acıları dindi diyorum kendime. İki gün dönmeyen kedim için bile kafamda öldü kararı almıştım çünkü defalarca bakmadığım delik kalmamıştı. (Ailem pek istemediği için arada sokağa kaçırırlar kedilerimi) kedim tuvaletini asla başka yere yapamıyor, bahçede kuma falan yapamaz asla, altına kaçırma noktasına kadar tutar, hayatta olsa tuvalet için dönerdi, o yüzden ölmüştür dedim ve ertesi gün kedim kapıda bas bas bağırıp çabuk kapıyı açın demişti ve koşa koşa tuvalete gitmişti. Benim için mucize olmuştu. Ölüp dirildi gibi sanki. Burada köpekler sürekli kedileri öldürüyor. Öldüğünü aklımda kabul edene kadar deli gibi ağlamıştım, kendimi mahvettim, hasta ettim. Bin tane senaryo geçer aklınızdan. Erkek kedilerden biri dövüp sıkıştırdığı için çıkamamış yavrum, korkudan sesini de çıkaramamış. Annem şüphelenmiş yani, erkek kedinin bir bahçede nöbet tuttuğunu görmüş ve bizimkinin cevap verdiğini bir kez duyar gibi olmuş.
Yıllar önce bahçede baktığım kedilerimden dönmeyenler oldu, öldüklerinden eminim ama dişi kedim 2 yıl sonra dönmüştü mesela ama onu da annem görmüş, bilerek dönmüyor demişti inanmamıştım. Özellikle yavru yaptıysa onlardan kaçarlar. Yine bir erkek kedim mahalleyi terk etmişti, annem görmüştü onu da, ben yine inanmadım, aylarca gelmedi, biberonla büyüttüğüm, kucağımdan inmeyen oğlum. Aklım almadı isteyerek gelmeyeceğini. Sizinki de dişi mi erkek mi bilmiyorum, erkek kediler yine erkek kedileri bulunduğu bölgeden başka yere kovup sürebiliyor. Yüzde yüz öldü diyemeyiz ama siz içinizde bu kötü ihtimali kabullenin, hayatınıza bu şekilde devam edin. Sonuçta ölüm bizler için de var, yarına sağ çıkacağımız belli değil. Ölüm gerçeğini kabullenmek zorundayız. Bu şekilde evcil hayvanla tanışırsınız ölümle ve zamanı geldiğinde bir yakınınız Allah gecinden versin, vakti geldiğinde bu dünyadan ayrıldığında bu kayıp duygusu size az da olsa tanıdık geldiği için acıya katlanmanız biraz daha kolaylaşır. Aslında bu bizi ölümle tanıştırıp alıştıran bir durum. Bir gün yas tutun, ağlayın üzülün ama ertesi gün güçlenmek için elinizden geleni yapın. Kediniz sizi bu şekilde üzmeyi asla istemez. Onun hatırına olan olmuştur diyerek kabullenip ne zaman aklınıza kötü şeyler gelse başka güzel şeyler veya meşguliyetler, yapılacak işler düşünmeye çalışın. Benim elimden öteki dünyada çocuklarıma kavuşma ihtimalini düşünmekten başka bir şey gelmiyor. Elimizden gelmeyen şeyler için üzülmek sadece bize zarar verir, faydası olmaz.

Nurovoq
Nurovoq

194

Çok teşekkür ederim öncelikle.ben de hep bunu düşündüm Allah korusun ama ölseydi yine ne olduğunu bilicektim ve bir süre yas tutucaktım ama kayıp olunca insanın aklına binbir Türlü şey geliyor kafasında kuruyor belki de dönmek istemedi gitti kendisi onu da tercih etmiş olabilir ama bilmediğim için bu kadar üzüldüm ama yapıcak bir sey de yok kaderde varsa döner benim ilk evladımdı çok özeldi benim için ve bir daha kedi sahiplenemiyceğimi düşünüyorum çok canım yandı çünkü beni bıraktı gitti ve sokakta bile kedi gördüğümde kötü oluyorum istemsizce aklıma kendi kedim geliyor ve üzülüyorum ama yapacak bir sey yok dediğiniz gibi kedim erkekti bu arada ve ben onu resmen her yerde aradım belki de gerçekten aldı başını gitti ve bulamadım yoksa istemese o kadar uzaklaşmazdı ben de bulurdum diye düşündüm cins de değildi tekirdi bundan sonrası artık onun istediği oldu umarım gittiği yerde mutludur tek dileğim bu .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 127 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR