Yaklaşık 2 Aylık Yavru Kedileri, Annelerinden Ayırmak?

Blmr
Blmr

1569 Puan

Merhaba. Yan apartmanın deposunda gizlice doğum yapıp yavrularını 6 hafta büyüten bir anne kedi var. Fakat bu farkedildiğinde, apartman sahipleri onları sokağa salmış ve kediler bir arabanın motoruna girmiş korkudan, anneleri de başlarında. Araç sahibi itfaiyenin yönlendirmesiyle su dökerek, kedileri çıkarıyor, bir tanesi korkudan kaçarken başka bir araç tarafından eziliyor. Benim de olaylardan bu noktada haberim oldu. Kalan 3 yavruyu topladım ve depo sahibini, yavruları sahiplendireceğimi ama biraz daha annelerine ihtiyaç duyduklarını anlatarak ikna ettim. Bize bir 10 gün daha süre verdi. Bu sürede, her gün sabah akşam takiplerini yaparak yavruları ıslak ve kuru mamaya alıştırmaya çalıştım. Bu sürede anne emzirmeyi bıraktı ama yavrularını korumaya devam ediyor. Perşembe günü süremiz bitiyor. 10 gündür her yerde ilanları var ancak, olumlu bir sonuçta alamadım. Onlara sokakta bir kutu koyarak, bırakmak istemiyorum. Anneleri ilgilenebilir gibi ama eminim ki yine araç motoruna girecekler, her yer araba çünkü. Bu durumda yavruları almak ve annelerinden ayırmak zorundayım. Olumlu bir sonuç çıkana kadar, ya da bebekler biraz daha büyüyene kadar geçici olarak eve almayı düşünüyorum. Onlara daha güzel fotoğraflar çektiğimde, buraya da ilan veririm. Problem: İlgili bir anne var, ancak annenin seçtiği alana insanlar müsade etmiyor. Size sorum şudur: Annenin az da olsa bir ilgisi olmasına rağmen, yaklaşık 2 aylık bu yavruları ayırmam hata mı olur? Böyle bir durumla ilk kez karşılaştım ve yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Sokakta çok muhtemel araç motorlarına girecekler. Veterinere de danıştım, sahiplendirme mücadelesinin daha doğru olduğunu düşünüyor.


11 CEVAP

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

ayırabilirsiniz en iyisi olur ama şu bir gerçekkianne kedi kısırlaştırılmadıkça bu kısır döngü devam edicek o sebeple belediye veterinerinden randevu alıp anneyi götürün ücretsiz kısırlaştırıyorlar sokak kedisi olduğunu habire yavrulayıp rezil durumlar yaşadıklarını anlatırsanız.Sonra geri alabiliyorsunuz.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Anneden ayrılabilecek durumdalar süttozuyla destek olursunuz duygusallık bazen başa beladır kediler zaten yavrularını bir süre sonra ayırır ve hatta baya baya tırmalar defeder yanına yaklaştırmaz hatta onlarda akrabalık ilişkisi yoktur yavrular anne babalarıyla büyüdüklerinde çifleşir dişiler birbatında birden fazla erkeğin yavrusunu taşıyabilir erkek kediler yavrularını boğabilir.Bunları niye saydım onlar insan değil ve zaten evlenen kadar annelerinin yanında kalmıcaklar gerekli olan sütü emmişler eve alıp bakabilirsiniz bu yavruları daha çabuk toparlar kilo alır sosyalleşir insanlara alışırlar.Bilgiyle hareket etmeli duyguyla değil.

sebii
sebii

4713

2 aylık bebekler annelerinden ayrılabilirler hatta anlattığınıza göre yuvalanmaları da onlar için çok daha iyi. Daha çok küçükler ilanlarla hemen yuva bulacaklarından eminim

sebii
sebii

4713

2 aylık olmuş yavrulara süte gerçekten gerek yok. Gerekli yaş mama kuru mama desteğini verdiğinizde zaten sağlıklı şekilde büyüyeceklerdir. Su an evimde 2 aylık 3 kedi var ve süt tozunu reddediyorlar kuru mama aşığı hepsi. O kadar da küçük değiller. Sokakta kaldıkça onlar da yabanileşecek korkacaklardır. En mantıklısı en kısa zamanda yuvalanmaları :)

Blmr
Blmr

1569

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler. Dışarıdan bir gözün yorumu önemliydi. Yavruları alırken, anne de orada olacak muhtemelen, sonra çaresizce onları aramasını istemiyorum sadece ama yapacak bir şey de yok. Oldukça yabani bir kedi, insanlara güveni yok. Kısırlaştırma konusunda evet kesinlikle haklısınız, farkındayım. Hedefim yavruları hemen yuvalandırıp, yabani de olsa anne kedinin peşine düşmekti. Dediğim gibi 10 gündür sosyal medya üzerinden ilanı dağıttım, ama olumlu sonuç yok. Her şey yolunda giderse, anneyi kısırlaştırmayı istiyorum elbette. Bu bayramı birlikte atlatalım bakalım Allah’tan hayırlısı...

Dmldsl123
Dmldsl123

2346

hayır lütfen ayırmayın biz kedilerimizi hep ayırıyoduk ve hep ölüyodu ama nedenini bilmiyoduk nedeni buymuş işte ama anne sütü içmiyosa ayırın

Blmr
Blmr

1569

Ama böyle demeyin nolur kafam allak bullak. Süt içmiyorlar hayır. Yaş mama yiyorlar 10 gündür. Yani görmediğim zamanlarda emiyorsa keyiftendir, anne sütüne ihtiyaç halinde değiller. Yine de ayırmak kötü hiç istemem. Ancak dediğim gibi ayırmasam sokakta bir başka bir apartman kenarına koliden kedi evi yapıcam, hem diğer kedi hem köpek hem de insan tehlikesi altında olacaklar. Anne de onları direkt araba motoruna götürecek, daha önce olduğu gibi. Anneyle birlikte alın derseniz, o da mümkün değil hiç yanaşmıyor, kaçıyor hemen yakalayamam ki.

Blmr
Blmr

1569

Yani o depo alanından atmasalar onları, şöyle 3-4 aylık olana kadar kalsalardı orda paçayı kurtarırlardı kesinlikle. Anneleri gerekli eğitimi de verirdi. Ama maalesef istenmiyorlar.

Blmr
Blmr

1569

Başka bir veterinerle de görüştüm bugün, neredeyse aynı şeyleri yazmışsınız. Duygusallık bazen başa bela gerçekten. Sadece iyilik yapayım derken, kötülük yapmak istemedim. Ama artık eminim ve ayrıca çok şükür bir tanesi için yuva ihtimali bile var. Hepsinin bahtı açık olur umarım. Açıklayıcı ve gönül rahatlatıcı cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

Blmr
Blmr

1569

Süt tozum, bebek yaş ve kuru mamamız hazır. Geçici de olsa yeni yaşam alanları için gerekli malzemeleri de aldım. Sıra yarın yavruları toparlamakta :)

Blmr
Blmr

1569

Merhaba. Bugün yavruları aldım, veterinere götürdüm. Kendim de hastaneye gittim, zira inanılmaz tırmaladılar. Kollarım çizikler içinde kaldı. Tetanoza gerek var mı deyince, yok dedi doktor. Umarım başıma iş açılmaz. Yavrulara gelince, veteriner bile zorlandı muayene ederken, çok ürktü ve gerildi hayvanlar. 2 erkek 1 dişi var. Erkeklerden birinin gözünde enfeksiyon var. Genta damla yazdı vet, sabah akşam kullanılacak. Diğerleri sağlıklı. Şu an 55-60 günlükler hem bu nedenle hem de bayram tatili nedeniyle iç-dış parazit yaptırmadım. Yan etkisi olursa, vete ulaşma imkanı yok çünkü. Damlaya başladık, bakalım işe yarar inşallah. İstemeyerekte olsa düzenlerini bozdum, ama iyilikleri için sonuçta. Tamamen karanlık bir alanda doğup, büyüdüler. Şu an özellikle dişi olan, çok miyavlıyor. Kumları, suları, mamaları önlerinde hazır, hatta oyuncak bile bıraktım. Miyavlama için yapılacak bir şey yok sanırım? Ortama alışması lazım galiba. Erkek kedilere talip var, enfeksiyonlu olan çok yorgun halsiz yatıyor. Dişi yavruları yuvalandırmak daha zor sanırım :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1791 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR