Sürekli Kusma Ve Enfeksiyon Durumu Çözüm Bulamıyoruz....

sulebb
sulebb

668 Puan

Çok uzun süredir kusma problemi yaşıyoruz.kedimiz 10 yaşında ve çok tüylü .genel olarak fotodaki gibi hep tüy çıkıyor.gastrit reflü için antseptin ve famodin kullandık ama azalsa da çözüm olmadı.veterineriöüz böbrek için değerlerine de baktı temiz çıktı ama kanında inanılmaz enfeksiyon var dedi.1 haftadır her gün vet gidip iğne oluyoruz antibiyotik ve takviye vitamin vs.bir kere de serum yedi.dün antibiyotik bitti vet.miz 3 4 gözlemleyip tekrar gelin dedi.bugün yine kustu zaten 2 günde bir kusuyor.çok kötü değil ama keyfi ve iştahı çok da yerinde değil.ne yapacağımızı bilmiyoruz.veterinerimize güveniyoruz ama 1 aydır hem kedimiz hem biz çok yorulduk.belki başına gelen vardır diye sormak istedim.wbc değeri 48 lerde ,neu değeri de 40 larda.


7 CEVAP

Mini2019
Mini2019

11880

Evet başımıza geldi. Uzun süreler benzer sorunlar yaşadık.. Size daha önce de söylemiştim. Mümkünse imkanınız varsa endoskopi baktırın.


Enfeksiyonun kaynağı neymiş onu da söylediler mi? Mideden mi, böbrekten mi , bağırsaktan mı nereden olduğunu düşünüyor.


Sadece tüy kusan bir kedinin sindirim, dolaşım ve boşaltım sistemini neden ele almıyorlar.


Veteriner enfeksyonu düşürecek tamam ama enfeksyonu neyin yükselttiğini bulmak lazım

sulebb
sulebb

668

Güncelleme :Kedimiz toparladı ama kusması bitmedi ama.Kusma 3 4 gün olmadı sonra 2 parmak kalınlığında sosis gibi tüy kusuyor ve o gün içinde yine 2 kere kustu.ke5fi iştahı su içmesi kaka durumu normal.önümüzdeki hafta traş olacak ve o süreçten sonra da eğer kısma devam ederse endoskopi yapacağımızı söyledi veterinerimiz.son durumumuz budur.Aynı problemi yaşayanlar için bizim sürecimiz belki fikir olur diye gelişmelerin hepsini paylaşacağım

Ahudr
Ahudr

12240

Aslında traş dusunulmekte biraz gec bile kalindi sanki neyse isabet olmus umarim kusmasi biter ve endoskopiyede gerek kalmaz insallah 🙏

sulebb
sulebb

668

Güncelleme:
Kedimizin tıraş sonrasında da kusmaları devam edince hatta son evrede yediği her şeyi çıkartınca bağırsağında cisim de tespit edilince acil ameliyata alındı. Evet poşet yemiş ama aylardır süregelen durum aslında kalın bağırsağın bir kısmında tümörleşme oluşmuş ve orası işlevini yitirmiş. İnce bağırsağın başlangıcı kalın bağırsağın bitişinde olan kısım kesildi ve ince bağırsak ile kalın bağırsak birleştrildi.Zorlu bir ameliyat olduğunu söyledi veterinerimiz ama başarılı geçti. Şimdi beklemedeyiz umarım bir komplikasyon gelişmez.Hayvancağızın vücudu uzun süre mücadele vermiş .

Aminto
Aminto

4599

Biyokimya bakıldı mı acaba pankreatit ile ilgili olabilir. Bizim kızımızda 10 yaşındaydı kusma sebebi pankreatit çıktı ve bizde de kanda enfeksiyon çok yüksekti ekstra böbrek yetmezliği çıktı bizde. Size tavsiyem mutlaka büyük kan testi yaptırın gerekirse başka veterinere gidin. Çok ciddi bir sorun kusma sorunu ben evladımı kaybettim geçen cuma bir hafta veterinerde kaldı ama iyileşemedi maalesef. Sizi korkutmak değil amacım zaten böbreklerde sıkıntı yoksa çok yüksek ihtimal iyileşecektir. Çok geçmiş olsun.

sulebb
sulebb

668

Biyokimya baktılar.İç organlarla ilgili sıkıntı görmüyorum dedi.Dışkı ve çişi de normal seyrinde olduğu için bağırsaktan da olmadığını düşünüyorum enfeksiyonun dedi.Akciğerden kaynaklaı kana karıştığını düşünüyorum enfeksiyonla ilgili dedi.Endoskopi için belki dem vücudu toparlamadığı için henüz bir şey demedi.Dün akaşam çok iyiydi,iştahı açık keyfi yerindeydi.Tam kan sayımı ve biyokimya değerlerini fotoya da ekledim.Yaşına iyi olarak değerlendirdi enfeksiyon durumu dışında

sulebb
sulebb

668

Çok teşekkür ederim hepinize.@Aminto çok üzüldüm başınız sağolsun.Umarım endoskopiye gerek kalmadan sadece tüy kaynaklı olur. Diğer kedimiz de çok tüylü ,onu yalama ihtimaline karşı onu da traş edelim dedi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 239 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 86.990 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR