Balkon , Pencereler , Çiçekler Ve Lavabolar

Kurhanz
Kurhanz

1943 Puan

Arkadaşlar evimde 3,5 aylık yavru bir kedim var ve oyun oynamayı , yeni şeyler keşfedip kurcalamaya bayılıyor. Bende biraz fazla evhamlı olduğum için pek fazla ikimizde ev ortamında rahat geçinemiyoruz. Balkona çıkıyor mermerine tırmanıyor , zor yakalıyorum. Annemin menekşelerini yemeye kalkıştı ve dokunur diye acayip korktum :ddd Tuvalatte lavabolarda yatıyor ve bir yerde okuduğuma göre parazit barındırabilirmiş bu alanlar. Camımda tel var fakat tele tırmanıyor korkudan cam açamıyorum. Siz nasıl başa çıkıyorsunuz bu durumlarla ? Kedileri uzak tutmak için kullanılan spreyler zararlılar mı ? Sizce kullanmalı mıyım ?

8 CEVAP

Kedimekim
Kedimekim

11068

Oncelikle sinekler icin olan korumalar kedileri ne yazik ki korumuyor acilip dusebilir yirtabilir. Kediler icin ozel sineklikler var bunlarda bi sorun cikmiyor en azindan surekli oturdugunuz pencereye bunu taktirabilirsiniz. Cunku bu sicak havalarda ozellikle evin ici surekli temiz hava olmali yoksa bu sicak ev havasi nefes aImasini zorlastirir. Ikinci olarak lavobaya yatma egilimi genellikle sicak havalardan dolayi oluyor serinlemek amaciyla yatiyorlar ama siz 2 3 ayda bir parazit uygulamasini yaptirirsaniz bir sorun olmaz. Ucuncusu ben bu spreyleri dogru bulmuyorum cunku kedileri gereksiz bir sekilde strese sokuyor onlari yasaklayacak engelleyecek ya da dogasina aykiri ekstra kullanimlar onlarin psikolojilerini etkiliyor ve geecekten bu konularda hassaslar. Son olarak bazi cicekler kedilee icin olumcul olabiliyor. Bunlari netten arastirabilirsiniz eger evinizde bu ciceklerden varsa onlari ulasamyacagi yerlere kaldirmaniz gerekir.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Balkon -pencere = Ölüm çok tehlikeli balkona çıkarmayın file yok ise bu acı tecrübelerle kaçınılmaz son için bir uyarı.Ben çiçekleri yüksek bir yerlere kaldırdım internetten araştırma yasptım zehirli olanları elden çıkardım.Banyo tuvalet bizde sürekli kapalı çünkü mikrop kapmasını istemiyorum her şeyde parazit uygulaması etkin olmaz.Sıpreyler(bildiğimiz su fısfıs) bazen kullanılabilir ama küçük olduğu için anlamaz gariban ben saksiye çıktığı zaman sıkıyordum önceki kedimi böyle terbiye ettim masaya mutfak tezgahına çıkmazdı hiç ve asla kinde gütmüyorlar masumlar ama başlarına buyruk oldukları için bu sıcakta en masum şey bence su hatta ödül gibi ama suyu sevmedikleri için işe yarıyor :)

kedilimadam
kedilimadam

114398

Sineklik konusu tamamen işi yaptıracağınız ustanın maharetine kalmış bir durum.Ben paslanmaz çelikten yaptırdım sineklikleri.Bunun dışındakiler de güvenli değil açıkçası.Yırtılma, pas vs durumları olursa daha çok başınız ağrıyabilir.Benim evin camlarına açılıp kapanabilen paslanmaz çelikten sineklikler yapıldı.Her camın kasalarının ve üst kısımlarına çengeller takıldı, aynılarından sinekliklere de kondu karşılıklı olarak.Bir de orta kısımlarında mıknatıslı tutaçları var.Çengelleri geçirdiğimde kedilerim istedikleri kadar çıksınlar üstüne zıplasınlar atlasınlar gerinsinle açılmıyor.Eğer sinekliği açmaya ihtiyaç duymayacağınız camlarınız varsa onların sinekliklerini de alt ve üstlerden vida ile sabitletebilirsiniz pencere kasasına.Ben bir camı da o şekilde yaptım.Şu an evimin bütün camları açık, istedikleri camda oturup hava alarak dışarıyı seyredebiliyorlar.Belki daha uyguna yaptıracak yerler bulabilirsiniz ortalama maliyeti 5-6 cam için 500-600lira civarı olacaktır.

aleyn
aleyn

113859

tuvalet ve banyoyla ilgili tek sorun parazit değil, oralarda sürekli kullanılan sabun ve kimyasal kalıntılarından dolayı deri hastalıklarına yakalanabiliyorlar, koklayıp yalıyorsa ağız burun yaraları olabiliyor. balkona tasmayla ve sürekli gözüm üzerinde olarak sabah akşam serinlikte 2 kez çıkıyoruz, tasmayla çıkarmayı deneyebilirsiniz.

Yavru olduğu için heyecanlı döneminde 5 ay sonra biraz daha durulacak. (Bir çok üye belki kızacak ama) ben kedimin balkona çıkmasına müsaade ediyorum bi koruma da yok şu an, ilerde kendi evime taşındığımda yapmayı düşünürüm ama şu an pek mümkün değil gibi görünüyor. Benim kedim yavruyken ben de çok korkardım ya düşerse vs. Çok şükür düşmedi ama bu düşmeyeceğini de garantilemiyor pek tabi. Sessiz muhafızlar: kediler belgeselinde bir kedinin 46.kat gibi bi yükseklikten düştüğünden ve ölmediğinden tabi bi çok kemiği kırıldığından bahsetmişti. Aramızda 46.katta oturan var mıdır bileöeyeceğim en azından ben o kadar yüksekte değilim:) çiçeklere bitkilere gelince; ben kendi evimde yetiştirmiyorum kedim de öyle şeylere tanık olmadığı için bilmiyor anladığım kadarıyla. Ailemin yanına getirdiğimde hiçbir bitkiye saldırmadı veya eşelemedi topraklarını. Belki alışkanlıkla ilgilidir. Lavabolara yatmasında belki parazit aşıları tam olursa sıkıntı çıkmaz. Çevremde ki bir çok kedi sahibinin kedileri lavaboya yatıyor daha sıkıntı çıkanını duymadım. Konu hakkında daha bilgili olanlar yazarlar zaten

ezgiisu
ezgiisu

3303

Sineklikler hemen açılıyor ne yazık ki, bizim camlarimiz demirli. Demirle tek arasina saksı koyduk teli itsek bile cok cok aciliyor. Lola da ne kadar tirmansa etse sorun olmuyor. Ciceklere gelirsek... Butun cicekleri salona aldik bu sefer yiyecek diye cocugy alamiyoruz salona. Annemi ikna edene kadar böyle olacak gibi ne yazik ki:( onun disinda her yerde geziyor

aleyn
aleyn

113859

o halde balkon kapısına sağlam bi sineklik kapı yaptırmaktan başka seçenek yok.

Kurhanz
Kurhanz

1943

Zaten onu yapmayı düşünüyorum fakat yaz aylarında balkon illa sürekli açık oluyor :///

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 730 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR