Kedim Hakkında

Ecerana
Ecerana

14974 Puan

Merhaba size liste halinde 3 aylık kedim hakkında sorular soracağım cevaplarsanız sevinirim.
1.kedim ilk geldiği zamanlar boğazımıza kolumuza falan yatardı biz de ufak ezicez diye yatağına koyardık orada uyurdu şimdi yatağında uyumuyor sürekli bizim yatağımızda uyuyor. Sizce onu yatağına nasıl alıştırabilirim yanımda yatması iyi ama yatağında da yatsın istiyorum. Zaten yatağımızda yatsa bile bize pek dokunmuyor prenses. :)
2.kedim kendini sevdirmiyor sürekli oyun oynuyor bu aralar gerçi sıcaktan mıdır nedir çok uyuyor ama uyurken bile okşadığımızda direk ayaklarıyla tekmeleyip ısırmaya çalışıyor sizce büyüdükçe kendini sevdirir yoksa miniğimin karakteri mi bu?
3.kedim dün gaz çıkardı sesini duymadım ama baya Bi koktu bu normal mi.
4.kedim sürekli dış kapı açıldığında çıkıyor sizce bunu nasıl engellerim Allah korusun Bi gün farketmeden sokağa kaçıcakta kaybedicem diye korkuyorum. yüksek katta oturuyoruz ama arkadaşımın kedisi 7. Kattan nasıl aşağı indiyse dışarı çıkıp kaybolmuştu sonra ki gün bulundu Allah'tan.
Not:Dalga geçicekseniz boşuna söz israfında bulunmayın. Burada bilgi edinmeye çalışıyorum çünkü.

7 CEVAP

sophiee
sophiee

103370

Ona bağırın kızın oldu olacak bir de kırbaçlayın ! Yapmayın böyle şeyler sizden korkan ürkek bir yavrunuz olsun istemezsiniz. Aranızdaki bağ zedelenir.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Kediler köle değil biz onların kölesiyiz onlar ne isterse onu yapmalıyız :)) tam olarak bvöyle olmasada buna yakın yani ben evdekiş iki kedimle aynı yatağı paylaşıyorum çokta memnunum ne varki bunda onlar istediğini yapar asilzadeler..)Yavru kediler önce el ile oynamaya alıştırılır genelde sonra ne yapıcaz el ısırıyor diye sorulur ama o yavru ve bunu bırakmıcak büyüyene kadar ilgisini bir ip ucuna bağladığını tüye bir ufak topa çekin yada en iyisi 2. bir kedi alın sizinle hiç oynamaz ısırmaz ozaman sadece arkadaşıyla oynar.Pırt meselesine gelirsek onlarda canlı bir organizma buda gayet normal pırtını sevdiklerin bizim kadar pırtlamıyorlar en azından.Birde dalda geçmiyorum benim uslubum bu alınmayın yani))

Ecerana
Ecerana

14974

Bu arada uyurken okşayınca mutlu oluyor mırıldıyor ama daha sonradan uyanıp oyun istiyor

sophiee
sophiee

103370

Muhtemelen sizin istediğiniz yerde değil kendi seçtiği yerde devam edecek uyumaya. Eger illa yatağında yatsın isterseniz gün içinde gidip sıkça yattığı bir yer vardır mutlaka. Yatağını oraya koyup alıştırmaya çalışabilirsiniz. Sevdirme konusuna gelince şu an en hareketli zamanları. Hareket eden herşey av oyuncak onun için. Zamanla oyun isteği azalacak. Siz yine de elinizi oyuncak olarak görmesine izin vermeyin elinizle oynatmayın. Kendini sevdirdiği zamanlarda ödül maması vererek alıştırabilirsiniz sevdirmeye ama ısırdığında ısrar etmeyin sevmek için.benim kızımda öyle çok sevdirmez kendini. Sevilmek istediğinde seçebilirsiniz. Karakteri de böyle olabilir. Saha önce kapı açıldığında müsaade ettiyseniz devam eder. Bir kere yapılan şey milyon kere yapılacak anlamına geliyor onlar için. Dikkat edin kaçmasın sesli bir şekilde hayır ya da şişşt şeklinde tepki verin hemen içeri alın sonrasında bir müddet ilgilenmeyin. Ama her seferinde aynı şekilde tekrarlamanız lazım ki etkili olsun. Merak ediyor kapının önünü koklasın ara holü koklasın derken bu merak bitmez.

Dmldsl123
Dmldsl123

2346

1.Kediniz yatağı dışında herhangi bir yere yattığında ona bağırın kızın ve hemen kendi yatağına sürekli koyup durun bakalım öyle olucakmı.Birde mamasını ve suyunuda yanına koyun bence mama yemeye falan gittiğinde başka bir yere yatabilir...2.büyük kediler kendini sevdirmeye düşkün değil heleki 9 ay sonra kediler 7.ayı geçtikleri zamanda hep uyumaya başlarlar bunu önlemek içiçn 1 yaşında kısırlaştırmak gerekir biz bir kedimizi kısırlaştırdık şimdi 1.30 yaşında çok oyuncu maşallah :)3.eğer değişik bir şey verdiyseniz olabilir veya maması bozulmuş olabilir ama bozulmadıysada maması midesinden kokuyor olabilir4.yani buna ne diyeceğimi bilemedim kapıdan nasıl çıkıyor evinizin ve binanızın kapısı açık dğildir herhalde cevap yazmanızı bekliyor olacağım

ezgiisu
ezgiisu

3303

bırakın nerede istiyorsa orada yatsın :) çünkü istediklerini yapmada bir numaralar :) Isırmasının sebebi dişlerinin kaşınması olabilir, veteriner öyle dedi bize. Sevdirme konusuna gelince Lola da öyle. Daha küçükler ve oyun oynamak istiyorlar sürekli. Baya hevesliler atlayıp zıplamaya. Büyüyünce daha çok sevdirirler belki.
4.sorunuza gelirsek bizimkide öyle, ses yok ama koku oluyor. Sorun değil sanıyorum :)
Dış kapı konusunda bir fikrim yok maalesef.

Ecerana
Ecerana

14974

Dmldsl123
Kapıyı her açtığımızda sesini duyup koşa koşa geliyor ve direk apartmana çıkıyor yani kapı sürekli açık değil:)
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim bn zaten kedilerin başına buyruk yaşadıklarını biliyorum bu yazdıklarımı meraktan yazdım belki sonuç alırım diye napalım o zamn prensesin büyümesini beklicez sevdirmez se de canı sağolsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 600 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR