Kedim Tuvalet Sorunu

nesli82yk
nesli82yk

325 Puan

Merhaba; 4.5 aylık dişi yavru kedim gayet güzel tuvalet eğitimine uyarken bir anda etrafa çiş yapmaya başladı. Büyük tuvaleti kuma yapıyor ama yataklara, koltuklara, çamaşır sepetine dahi çiş yapıyor şu an. Sebebi ne olabilr ?

3 CEVAP

Aynı sorun benim kedimdede var bi çözüm bulabildiniz mi

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Öncelikle idrar yollarında bir sağlık sorununun olup olmadığını öğrenmek için bir hekime göstermelisiniz. Eğer sağlıklıysa ya kum kabını yeterince temiz bulmuyordur ya da tepkiseldir. Eğer kumunun temizliğinden eminseniz son zamanlarda onu strese sokacak, hoşuna gitmeyen bir değişiklik oldu mu evinizde, bunu gözden geçirin. Bu evinizdeki bir eşyanın yerinin değişmesi gibi size önemsiz gelen herhangi bir şey bile olabilir. Kediler rutinlerine düşkün canlılardır, böyle şeylerden hoşlanmazlar.


Benim kedilerimden biri de uzun yıllar sonra eve yeni kedimiz geldiğinde kum kabı dışına işemeye başlamıştı. Zamanla yeni kediye alıştı ancak çok enteresandır ki kendisinde duvara dayalı bir halı olduğunda duvarla zeminin birleştiği yere, yani halının kenar kısmına çiş yapma alışkanlığı kaldı. Halıyı duvardan ayırdığımız zaman yapmıyor, ancak kazara halı kayar da duvara dayanırsa gidip oraya yapıyor. Aklımız kedilerle ilgili birçok şeye olduğu gibi buna da ermedi ama sorgulamayı bıraktık artık. Halıların konumlarına dikkat ediyoruz sadece. :)


Siz de kedinizin çiş yaptığı yerler, yaptığı zamanlar gibi veriler arasında bir bağlantı kurmaya çalışın, size mantıklı gelmese de muhakkak vardır. Belki çözmenize yardımcı olur. Ama dediğim gibi ilk etapta sorunun sağlıksal olup olmadığını öğrenmek için mutlaka bir veteriner hekim ziyareti planlayın.


Bol patili ve kupkuru günler dilerim. :)

Kedinizi en küçük odaya koyun. Yere boya badana işleri yapılırken serilen naylonlardan serin. 10 kiloluk kedi kumlarından 6-7 paketi zemine dökün. Kumdan başka bir yere işeyemez. Bu masraflı derseniz evde bu iş için gönüllü birisi varsa kedi ona bakarken gün içinde bir kaç kere kum kabına işesin. Kediler paylaşmayı sevmezler. Size inat kum kabını kullanmaya başlar. Kesin çözümdür bunlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 133 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR