Kısır Erkek Kedinin Kızgınlıktan Çıkamaması

dxanny
dxanny

1179 Puan

2 gün önce kedimi kısırlaştırdım fakat hala bağırıyor (sesi kısıldı artık) ve dışarıya çıkmak için uyanık olduğu her saniye kapıda ya da balkonda bekliyor veterinere sordum dışarıyı seviyor o zaman dedi ameliyat zaten riskli birşey boşuna mı kısırlaştırmış oldum şimdi ben?

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131104

Boşa gitmez emin olun. Evet dışarıya alıştıysa, dışarı çıkmayı seven bir kediyse yine çıkmak ister ama böyle gece gündüz deli gibi bağırmalar yapmaz, dişi peşine düşmez, eve koku bırakmaz veya çok nadir yapar. Kısırlaştırma iki günde etki edecek bir olay değil, daha önce de söyledim. Bir süre daha devam edecek tavırları. Benim oğullarım düzeldiyse herkesin kedisi düzelir. Benimkiler de evet dışarı çıkmak istiyorlardı ama beş dakika bahçeye indirsem hemen eve dönmek istiyorlar, eskisi gibi değil asla. Sokaktan sahiplendiğim için eskiden evden çok çıkmak isterlerdi ve çıkardığım zaman gece bile dönmek istemezlerdi, gece boyu kedilerimin peşinde koşardım yakalamak için, kısırlaştırdıktan bir süre sonra pek çıkmak istemez oldular, çıksalar bile hemen dönerler. Biri hiç çıkmak istemez oldu, zorla çıkarmaya çalışsanız çıkmazdı.

dxanny
dxanny

1179

Benimki aşırı değişik bir psikolojide ama bilmiyorum umarim dediginiz gibi olur tek korkum idrar yolu sıkıntısı çekmesi bunu önleyen ürün arıyorum kaç gündür bulamıyorum :( onerdiginiz bir ürün var mı acaba

aslihan_e
aslihan_e

131104

Korku yaşıyorsanız size tavsiyem kuru mamayı beslenmesinde en az seviyede tutmanız. Ancak bu şekilde korumuş olursunuz, diğerleri fasa fiso. Haşlanmış et, tavuk, balık, özellikle yürek, ne yedirebiliyorsanız suyuyla onları yedirin, kuru mamayı daha az tutun. Yaş mama da çok masum değil ama kuru mamadan bir tık iyidir. Sulu haşlama yiyen bir hayvanda kristal-taş gelişmesi çok zor.

dxanny
dxanny

1179

kedim dün dışarıya kaçmıştı (kapıyı zıplayarak açmış sanırım) akşama doğru buldum getirdim fakat eve geldiğinde ozellikle bugün çok uyumaya başladı ve ameliyatlı yerinde çok az kan sızmış eskiden çok hareketliydi acaba enfeksiyon mu kaptı çok korkuyorum veterinerde herşeye normal diye cevap veriyor götursemde pusete girmiyor ne yapabilirim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 142 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.207 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR