Kedim Çok Kötü Öksürüyo 2 Haftadır

Yelda16
Yelda16

714 Puan

Merhaba kedim 2 bucuk yasinda erkek 2 haftadir öksürüyo hemen vet götürdük 1 hafta hap 4 günde hem boyundan hem kastan iğne yapildi antibiyotik solunum enfeksyonuymuş ama şimdi daha kötü öksuruyo ne yapabilirim

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130952

Çorbalık yerinden tavuk haşlayın ve şırınga ile her gün bol bol içirin, kendi içmesi yetmez, bol içmeli, yağlı yerinden tavuk suyu öksürük şurubuna benzer bir görev görüyor. 1 çay kaşığı toz zencefili bir bardak sıcak suda demleyip ondan sabah akşam içirebildiğiniz kadar içirin. Virüs ve bakterileri öldürür, boğazında iltihap varsa geçmesine yardımcı olur. Benim dişi kedime de aynısı olmuştu, uyurken çıkan ses insan horluyor gibiydi artık ama düzeldi. Sorun viralse antibiyotik sadece ikincil bakterileri öldürür ama bol su tüketmesi, özellikle tavuk suyu içmesi, üstüne virüsleri öldüren zencefil ona yardımcı olur. Mama yemede azalma varsa mutlaka kendiniz besleyin, aç kalmasına izin vermeyin. B12 vitamini takviyesi verebilirsiniz, viral hastalıklarda etkili.

Yelda16
Yelda16

714

Cevabiniz icin teşekkur ederim yemesi iyi ama arada bir cok kötü öksürük geliyo mahvoluyo su içmeside iyi

aslihan_e
aslihan_e

130952

Su içmesi iyi olabilir ama vücuttan enfeksiyonun atılması için ekstra bol bol sıvı tüketmesi gerekli. Kendi içtikleri böyle durumlarda yeterli gelmez. Mesela biz gün içinde susadığımızda su içeriz ama özellikle hastalık durumlarında daha hızlı geçmesi için susamasak bile su içmemiz gerekiyor. Kedi ise susamadığı sürece su içmez. Dediğim gibi şırınga ile tavuk suyu içirirseniz çok iyi olur. Onu mesela kendisi de içebilir ama işte kendi içmesi yetmiyor, kendisi biraz içer doyar gider ama sizin onu gün içinde ne zaman müsait olursanız sık sık içirmeniz gerekli.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 131 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR