Sokak Kedisi Apsesi Patladı

Hasinegenis
Hasinegenis

227 Puan

Merhabalar sokakta baktığım kedinin apsesi çene altından patlamış. Yara açık değil gibi orada bı kabarıkca yaranın olduğu belli ama tam çene altından patlamış. Kedi hiç bı şekilde baktirmiyor. Tutma yada yakalama şansım yok . O apse yarası kendi kendine iyileşir mi ? Çok nazikçe sevmeye çalışırsam az yanaşıyor gibi oluyor. Pamukla baticon sürsem olur mu ?

2 CEVAP

BLCNuray
BLCNuray

670

Merhabalar bizim de bahçede baktığımız kedi de aynı durum olmuştu kendi kendine iyileşti ama yapabiliyorsanız baticon veya crystalin spreyden sürmeniz iyi olur.

aslihan_e
aslihan_e

131063

Yapabilirseniz parmağınıza bol terramycin merhem sıkıp bir saniye de olsa oraya yapıştırın. Her gün görüyorsanız günde bir defa da olsa amoklavin augmentin gibi bir antibiyotikten çok minicik parça yaş mamaya falan saklayıp 3-4 gün yutmasını sağlarsanız iyi olur. 1000 mg'lık hapı en az 20 parçaya bölüp o kadar minik bir parçayı kullanacaksınız. Geçmişte baktığımız sokak kedisinin boğazındaki apse patlamıştı, o gün yaşım küçük olduğu için bir müdahale edemedim, ondan sonra kediyi bir daha görmedim, %100 hayatını kaybetmişti, yoksa gelirdi mutlaka. Tabi ki illa ölecek diye bir şey yok, kendi kendisine de iyileşme şansı var ama şansa bırakmasanız iyi olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 130 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR