Annesini Doğumda Kaybeden Bebek Kedi Bakımı

kimyonesra
kimyonesra

7411 Puan

Arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz, bugün sokakta hamile bir kediyi yaralı halde bulduk veteriner doğumu yaptı 1 bebek yaşadı ve anneyi kaybettik maalesef. Bebek kedi bakımı hakkında hiçbir şey bilmiyoruz bu konu hakkında bilgisi olan var mı lütfen yardımcı olur musunuz kedi daha bugün doğdu

2 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114846

Merhabalar.


Instagram'da bulunduğunuz şehrin sahiplendirme ya da süt anne bulma sayfaları mutlaka vardır. Onlarla iletişime geçerek süt anne bulunmasını sağlayabilirsiniz ama o zamana kadar da sizin bakım vermeniz gerekebilir. Öncelikle panik olmayın ancak bunun hassas bir süreç olduğunun da bilincinde olun.


İlk olarak vücut ısısının düşmediğinden emin olmalısınız. Bunun için bir şişeye sıcak su koyup, şişeyi de bir havluya sarıp kediyi havlunun üzerine bırakabilirsiniz. Yalnız yanmayacağı sıcaklıkta olmasına dikkat edin. Veterinerden ya da pet shop'tan kediler için özel satılan süt tozlarından almalısınız mutlaka. Üzerinde yazan tarife bire bir uyarak (yeni doğan için belirtilen ölçülerde) hazırlayıp bir şırınga ya da biberon yardımıyla maksimum 2 saatte bir içirin. Şanslıysanız emme refleksleri gelişmiştir ve biberondan (tabii yavru kedi için özel satılandan) kendisi emer. Ancak ememezse şırıngayla ağzına, boğazına kaçmamasına özen gösterek azar azar sıkıp içirebilirsiniz. Her beslemenizden sonra mutlaka tuvaletini de yaptırmalısınız. Bunun için de hafif nemli bir pamuğu karnından kuyruğuna doğru olan yönde genital bölgesine yavaşça sürtün. Annesinin yalamasını taklit ediyor olduğunuzu düşünün, bu yardımcı olacaktır. Pamukta hafif sararma gördüğünüzde çişini yapmış demektir. Her beslemenizden sonra bunu mutlaka yapmalısınız. Çiş her seferinde olacaktır ama kaka her seferinde olmayabilir. Ancak birkaç seferden sonra pamukta hâlâ kaka görmezseniz ve karnının çok şiştiğini gözlemlerseniz bir hekime danışmanızda fayda var.


Bu yazdıklarım annesiz bir bebeğe verebileceğiniz maksimum temel yaşam desteğidir. Bu esnada bir de süt anne bulabilirseniz (ki bu aralar tam doğum zamanı, bulabileceğinizi umuyorum) yavruyu süt annesiyle buluşturana kadar bu şekilde hayatta tutabilirsiniz. Fakat şu konuda da uyarmalıyım ki bu saydıklarımı tamı tamına, kitabına tamamen uyarak yapsanız da bazen bebeklerin gücü yaşamaya yetmeyebiliyor. Bu durumda lütfen vicdan azabı çekip kendinize yüklenmeyin. Bu müdahalelerle bebekleri %100 hayata tutunduracağımızın garantisi yok.


İyi haberlerinizi bekliyoruz.

Ketonmanya
Ketonmanya

114846

Bu arada bu anlattıklarımı izleyerek görselleştirebileceğiniz videolar da var internette, onlara da göz atmanızda fayda var. Bir de doğumu gerçekleştiren kliniğe ve civarda uğrayabileceğiz diğer kliniklere de haber verip süt anne bulmaları hâlinde size ulaşmalarını rica edebilirsiniz. Hekimlerin kendi aralarında iletişim kurdukları birer ağları da oluyor, daha hızlı bulunabilir bu yolla süt anne.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 109 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 86.990 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR