Kedim Öksürür Gibi Sesler Cıkarıyor

Coconutbey
Coconutbey

15355 Puan

Kedim kusacak gibi yapıp eğilip öksürür gibi sesler çıkarıyor aksırma tıksırma gibi bunun nedeni ne olablir acaba ?

7 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128783

Hemen astım teşhisi koymayın kafanızdan. Kısa süreli burun tıkanıklığı yaşıyor olabilir. En iyisi veteriner yardımı almak. Öncelikle enfeksiyon var mı bakılmalı.

Alerjik bir durum da olabilir biz de yaşadık kısa sürdü. Geriye/ters öksürme hareketi de deniliyormus. Devam ederse vete basvurmanizda fayda var. Şifa dilerim.

aslihan_e
aslihan_e

128783

Hemogram bakılıp bakteriyel bir şey var mı görülebilir, viral enfeksiyon nedenli kan değerlerinde anormallik var mı diye kontrol edebilirler, ciğerlerine ultrasonla bakabilirler. Enfeksiyon yoksa o zaman belki alerji düşünülebilir. Parazit kaynaklı veya tüy çıkarmaya çalışmakla da ilgili olabilir. Astımlı kediler genelde ağızlarından nefes almaya eğilimli oluyorlar. Arada sırada öksürmek bir kedi için önemli olmayabilir ama bunu sık yapıyorsa, sık derken demek istediğim iki üç güne bir falan, o zaman erkenden kontrol ettirmek iyi olur. Önce gözlemleyin, bir hafta-on gün sadece arada öksürüp sonra kalıcı olarak geçerse önemli olmayabilir. Tabi maddi sorun yoksa her zaman erkenden tedbir amaçlı götürmek en iyisidir.

Coconutbey
Coconutbey

15355

Evet böyle muhtemelen astım var o zaman ne yapmam gerekir peki

Coconutbey
Coconutbey

15355

Peki ne yapmam gerekiyor test olarak falan ne yapılması lazım alerjik de olabilir kedim hassas bünyeli yani arada bir yapıyor bunu evet sürekli yapmıyor

ssedef28
ssedef28

10207

merhaba benim kedim de geçenlerde birkaç kere su içtikten sonra eğilip tıksırmıştı videodaki gibi suyu yüksekten dengesiz bir şekilde içince ne oluyorsa o zaman yapıyordu ama şu an yapmıyor. uyurken de nefes alış verişi sesliydi horluyordu doğalgaz açıktı o zaman ev çok kuru olduğu için yaptığını sanıyorum çünkü bizim bile uyanınca sabah boğazımız kuruyordu ağrıyordu. evde kullandığınız bir kimyasaldan dolayı yapmıştır belki. buhar makinesi hava nemlendirici alabilirsiniz hem sizin hem kediniz için iyi olur. öksürürken video çekip veterinerinize gönderin ona göre bir yol izlersiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 144 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 84.066 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR