1 Yaşındaki Bir Kedi Yeni Sahibine Nasıl Alışır.

sukru456
sukru456

209 Puan

İyi günler 1 yaşında British shorthair erkek bir kediyi sahiplendik. Eski sahibi tarafından kısırlaştırılmış ve dediğine göre oldukça uysal, oyuncu, sakin bir kediymiş. biraz araştırma yaptım alışma süreci vs kedi ilk başta kendini güvende hissetmeliymiş sonra yeni sahibinin yanına kendi gelirmiş diye yazılar okudum ve bu süreç aceleye getirilmemeliymiş. fakat benim sorunum şu bu kedi geldiğinden beri ne yemek yedi ne su içti nede tuvaletini yaptı. hatta kedi kumun üstüne gitti çok şükür tuvaletini yapıcak derken tuvaletini yapmadı içine girip uzandı uyumaya çalıştı. Seveyim bari dedim kendini sevdiriyor. fakat bilmediğim şekil bazen severken yada yanına yaklaşınca dişlerini çıkarıp tısslıyo ve tırmalamaya çalışıyo. ve bu beni kediden korkutmaya başladı. ne yapmalıyım nasıl yemek yer tısslamaları geçermi yardım edin.

18 CEVAP

MinelG
MinelG

12959

Öncelikle yeni dostunuzla uzun ömürler diliyorum :) Kedinizin böyle davranması çok normal.1 yıldan beri alışık olduğu insanlar,ortam yok.Kediler normalde bir eşyanın yerini değiştirdiğinizde bile çok büyük sorun yaşayabilen hayvanlardır.Düzenlerine çok düşkünlerdir.Kedinizin üstüne düşmeyin.Sevmeye çalışmayın.Üstüne gitmeniz onu daha çok korkutacaktır.Alışık olmadığı için yemek yemiyor,su içmiyor.Bir kaç günü bile bulmaz yemek yemeye başlar.Tek ihtiyacınız olan sabır :) Zamanla size alışacak ve kendini sevdirmeye başlayacaktır.Tıslamaları henüz korktuğu için.Benim kedim de tanımadığı insanlara karşı ilk başta tıslıyor ama bir süre sonra geçiyor bu durum içiniz rahat olsun :)

aleyn
aleyn

113859

eski sahibinden çok sevdiği neler var; yaş mama, ödül maması ya da macun öğrenip bunlardan birini verebilirsiniz birkaç gün, arkadaşın dediği gibi üzerine gitmeyin yeni evinde kendini güvende hissetmesi zaman alacaktır.

MinelG
MinelG

12959

Yavaş yavaş ismini söyleyip yaklaşmayı deneyebilirsiniz.Sizden zarar gelmediğini görünce size yanaşmaya başlayacaktır.Yavaşça yaklaştığınızda tıslamaya başlıyorsa yine üstüne gitmemenizi tavsiye ederim daha cok korkmasın :)

sukru456
sukru456

209

hala yemek yemedi suda içmedi. mamayı falanmı sevmedi elimle uzatıyorum bi tane iğrenir gibi çekiliyo. tuvaletini yapmadı kuma gelip sadece eşeliyo ama hiç tuvaletini yapmıyor sağlığından endişeleniyorum.

sukru456
sukru456

209

Öncelikle çok teşekkürler. umarım yemeğini falan yer çünkü tam tamına 1 gündür ağzına bişey sürmedi. onun dışında ona hiç yaklaşmayıp kendi gelmesini mi beklemeliyim ?

sukru456
sukru456

209

Bu söyledikleriniz dışında ekstra bir şey yapmama gerek yok değil mi ?

burlo
burlo

4578

kuru mama yemiyorsa yaş mama deneyin yaş mamaya hayır diyen kedi görmedim hiç:) ben de kedimi ilk sahiplendiğimde yaklaşık 24saat ne yemek yedi ne su içti. uyurken odanızın kapısı açık olsun siz uyurken yatağınıza gelecektir büyük bir ihtimal. yavru kedim bile bir haftada tamamen alışmıştı bize. pes etmeyin mutlaka ortama ve size adapte olacaktır:)

MinelG
MinelG

12959

Daha önceden yediği mamadan alın belki de beğenmemiştir.Arkadaşın dediği gibi yaş mama vermeyi de deneyebilirsiniz hiçbir kedi hayır diyemez.Su içti mi peki?

sukru456
sukru456

209

Su falan içmedi. yaş mama alacağım öğlene doğru. belki yer veya içer diye mamayla suyu tazeledim ama banamısın demedi. ayrıca kumu da tertemiz. bana biraz alıştı sevmeme izin veriyor, severken mırlıyor, kendini elime sürtüyor ama hala koşesinden çıkmadı. çıkıyor bir ses duyunca geri gidiyor köşesine. gece yatağıma geldi onu okşadım kaçtı yine. benim dışımdakilere hala temkinli yaklaşıyor. tek sıkıntımız yemek su ve tuvaletimiz onları da yapsa her şey tamam olacak. fakat 2 gün oldu hala bir şey ne yedi nede içti sağlığından endişe ediyorum.

sukru456
sukru456

209

Yaş mamayı verdim onuda yemedi tuvaletini yaptı ama yemek ve suya dokunmadı. bi hastalığı falanmı var acaba çünkü 3 gün yemek yemedi.

sukru456
sukru456

209

Allahım şükürler olsun şuan mama yiyor. çok azcık bişey yedi ama onada şükür.

tugbaunn
tugbaunn

459

Ben 2 yaşında bir kediyi sahiplenmiştim. İlk zamanlar sevmek istiyordum ama benden sürekli kaçıyor karanlık yer arıyordu. 2 hafta boyunca pek ilgilenmedim. Sevmeye kalkışmadım o sürede evi tanıdı. Oyunlar oynatmaya çalıştım sonrasında kendisi gelip sevdirdi

MinelG
MinelG

12959

Yavaş yavaş alışmaya başlamış demek ki.yaş mamayı yiyeceğinden Eminim :) en kısa sürede eski haline döner umarım

MinelG
MinelG

12959

Acaba bir veterinere mi gösterseniz.Cünkü 3 gün biraz uzun süre.Yaş mamayı da reddetmesi ilginç

sukru456
sukru456

209

Bayramda veterinerler açık alıyomu ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 22750 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR