Köpeğime Tuvalet Eğitimi Nasıl Öğretebilirim?

Selinberra
Selinberra

245 Puan

Merhaba arkadaşlar , köpeğim golden 2 aylık dişi bana ilk geldiğinde 35 günlüktü tuvalet eğitimde çok zorluk çektim şimdi şimdi alıştı odasına ama başka yerlerde ola ortalık yerlere tuvaletini yapıyor , ev kokmaya başladı hergün ev temizlememize rağmen kokusu geçmedi tuvalet eğitimine nasıl alıştırabilirim ev kokusunu nasıl giderebilirim..cevaplarınız için teşekkürler :)

1 CEVAP

FulyaC
FulyaC

1345

Öncelikle halılarınız varsa kaldırmanızı tavsiye ederim.2 aylıksa en az 2 saatte bir tuvaletini yapacağı yere götürmeniz gerekiyo. Bunun dışında oyun oynarkende cok çişleri geliyo.yavrunuzun hangi saatlerde mama yediğine ve hangi saatlerde cok su içtiğine dikkat etmeniz gerekiyo. Ve beden dilini gözlemleyin çişi geldiğinde çişini yapmadan önce ne yapıyo kakası geldiğinde ne yapıyo. Bunlar en azından en kısa sürede tuvaletini yapacagınız yere götürmeniz için bi fırsat olur. Koku için sirkeli suyla silin. Çamasır suyu vs amonyak içerdiği için koklayınca yapma ihtimali çok daha yüksek. Ben küçük küçük bi nohutun yarısı kadar kaşar doğramıştım ve her tuvalet için yapacagı yere tasıdıgımda yapınca kaşar veriyodum ödül için. Asla burnunu pisliğe sürün yok kakasını çişini koklatın diyenleri dinlemeyin. Böyle yaparsanız salona yaptıgı için kızdıgınızı düşünemez. Çiş kaka yaptı sizde gördünüz diye kızdıgınızı düşünür ve gizli kuytu köşelere yapar ortaya bırakıvermez yani korkar :) odasına yapmadı güzel bişey ancak emin olunki başka bi odadaysa oraya kadar tutamayacak ve odasına gitme fikri bile olmadan bırakıvericektir. 3 aylık oldugunda yavaş yavaş odaya gidip yapmak isteyecektir.Odasından çişini kakasını yaptıktan sonra emin olunca yarım saat bi saat kadar çıkarın.. mesela hayatta tuvaletini yapmaz dediğiniz yerler var mı. Yattıgı bölge olur sizin kulağınız olur vs. Bizim yavru bizim üzerimize asla yapmazdı 3 aylık falan olunca bende en sonunda çamaşır deterjanımızla yerleri sildim heryer bizim kucağımız gibi koktu. Hiç yapmadımı yaptı ama bi kokluyosa 10 kere kokladıktan sonra mecbur tutamadıgı için yaptı. :)) faydası olduguna inanıyorum. Bi de baktınız yerleri kokluyo seslenin dikkatini çekin hemen hayır diye kızıp tuvaletini yapacagı yere götürün.
Ve bana hep saat bilmem kaçtan sonra su verme gece çişi gelmesin bilmem ne denildi. Ancak ben uykudan susayarak uyanmak ne demek bildiğimden bencillik etmedim. Suyu 24 saat önündeydi. Ve tuvalet eğitimi bizde iki kat daha hızlı sonuçlandı bu yüzden. Çünkü gecede eğitime devam etmiş olduk. Bu sayede hem dostunuz susuz kalmaz hemde eğitimde bol bol pratik yapmış olursunuz. Bol bol su içsin yavrucak :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 577 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR