İki Kediyi Birbirine Alıştırmak

Sznyll
Sznyll

17745 Puan

merhaba benim 3.5 yaşında bir kedim var ben bir kedi daha sahiplenmek istiyorum hem bi yavruya yuva olmak istiyorum hem de kedim çok sıkılıyor gibi geliyor sürekli uyuyor oyun oynamaya çalışıyorum bi iki oynayıp bırakıyor sağlık sorunu olmamasına rağmen gelip gidip miyavlıyor mama su ödül maması yaş mama ne versem vereyim susmuyor ne istediğini anlayamıyorum arkadaş olur oynarlar diye düşünüyorum ama kedim çok korkak ve saldırgan üzerimde başka kedi kokusu olduğunda bile kabarıp saldırıyor apartmanda beslediğim başka bir kedi daha var kapıda onu görünce bile ya korkup kaçıyor ya da gidip vuruyor bu yüzden endişelerim var başka kedi alırsam ya anlaşamazlarsa diye sorduğum çoğu kişi bi süre kavga dövüş sonrasında kucak kucağa uyuyorlar diyor ama yinede kararsız kalıyorum eve getirdikten sonra bi süre bakıp aa anlaşamadılar başkasına sahiplendireyim o zaman diyemem vicdanım el vermez maalesef benzer durumu yaşayanlar tavsiyesi olanlar yardımcı olursa sevinirim bir de kedimin bu davranışları sıkıldığının belirtisi mi acaba ikinci bir kedi sahiplenemesem bile onun için ne yapabilirim

4 CEVAP

Crnmw
Crnmw

357

Bence ikinci bir kediyi kesinlikle almalısınız bazı kediler tek başına yetişir fakat bazıları kardeşlerini arar. Aldığınızda direkt onları yan yana koymak doğru değil zaten. Yeni aldığınız kedinin kokusunu eşyalarına sürün ayrı odalarda kalsınlar bi süre daha sonra onları buluşturun çemkirmeler olur tıslamalar olur fakat bir haftaya kalmaz alışırlar sadece sabırlı olmaya bakın iyi günler

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Bu konulara hep ortamın pesimisti gibi giriyorum ama maalesef ben o "Başta kavga dövüş geçer, sonra can ciğer kuzu sarması olurlar zaten." genellemesini yapanlara katılmıyorum. Tabii ki söyledikleri durum çokça yaşanıyor ancak her kavga dövüşün sonu tatlıya bağlanacak diye bir şey yok, kendinizi buna hazırlamalısınız. Hele ki alıştıktan sonra ikinci kedimi asla başkasına sahiplendiremem duygusallığındaysanız çok iyi düşünmenizi öneririm. 2 kedim vardı, evlendiğimde eşimin kedisiyle birlikte evdeki kedi nüfusu 3'e çıktı. Benim kedilerimden biri, eşimin kedisinin agresif tavırlarından dolayı depresyona girip yemeden içmeden kesildi, hasta olmaya başladı, mecburen anneme vermek zorunda kaldım. Bir yabancıya asla sahiplendiremezdim ama şimdi her gün görebiliyorum. İkinci kedimle anlaşmazlıkları o kadar da sert geçmedi ancak diğer kedim de stresten ve eşimin kedisine olan tepkisinden dolayı etrafa çişini yapmaya başladı. Şimdi her gün çiş temizleyerek en azından kavga etmiyor oluşlarına şükrederek geçiriyoruz günlerimizi.


Ayrıca biz hayvanları insanlaştırmaya çok eğilimliyiz. Siz sıkıldığını düşünüyorsunuz ama kedileri zaten çok uzun sürelerini uyuyarak geçirirler ve köpeklerden farklı olarak sürü hâlinde değil bireysel yaşamak üzerine evrimleşmişler. Hareketleri size sıkılmışlık olarak lanse olsa da kendisi hiç böyle hissetmiyor olabilir. Sokaktan bir kedi daha kurtarma isteğinize çok saygı duymakla ve desteklemekle birlikte bunun evdeki kedinizde yaratacağı olumsuzlukları da dikkate almanızı tavsiye ederim. Bunları sadece tecrübelerime ve çevremde duyduklarıma istinaden yazıyorum, belki de sizin kediniz ikinci kediyi mükemmel bir şekilde kabul edecek ve çok huzurlu olacaksınız, hatta belki devamını da getireceksiniz ancak her koşulu öncesinde enine boyuna düşünmenizde fayda var.


Bol patili günler dilerim. :)

Ezgi271
Ezgi271

2644

Benim 3 kedim var . Basta ozellikle 3. Gelen kedimle cooook kavga oldu. 4 ayda tam alistilar. Simdi birlikte oyun oynuyorlar. Sadece basta eger kediniz cok saldirirsa bazen bir kac saatligine ayri odalara koyabilirsiniz eger cok saldirganlasirsa. Sonra birlikte oyun oynatmaya calisin. Ya da ikisine yan yana odul mamasi verin. Bu sekilde zamanla aliscaklarini dusunuyorum.

naz96
naz96

888

Benim en uysal kedime bile yavru bi kediyi alıştırmam tam 1 ayı aldı. Belki de oyun oynuyordu kedilerin dünyasını anlayamıyorum bazen. Ama üstüne çıkıyor ve ayaklarıyla tepiyor gibi yaparak onu bağırtıyordu. Ben de endişelendiğim ayrı tuttum. Birbirlerinin kokularına alışsınlar diye yattıkları örtü, battaniyelerini ve mama kaplarını değiştiriyordum. Tam 1 ayın sonunda bıraktım artık alışmıştı zaten alışmasa çok kötü kavga eder zarar verirlerdi. Çok şükür öyle bi şey olmadı ama beni de inanılmaz zorladı ama er geç alışıyorlar ya aksi bence pek mümkün değil sadece zamanınızı alıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 115 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR