Yavru Kediyi Yazlığa Götürmek

lilbaris
lilbaris

533 Puan

merhaba, bir yavru kedi sahiplenmeyi düşünüyorum. ancak yazın haftanın iki günü yazlık olarak kullandığımız eve ailecek gitmemiz gerekiyor. kedimi bizimle her hafta 2 veya 3 günle sınırlı olmak üzere beraberimizde getirsek bir problem olur mu?


eşyaları her iki evde de olacak. eğer bizimle gelmezse evde tek kalma durumu söz konusu ve bunu da istemiyorum. sadece yazın gideceğimiz bir ev olduğundan 2 ay böyle devam edecek.


kısacası belirli aralıklarla iki ayrı evde bizimle beraber durması gerekiyor. ona zarar verir mi, böyle bir durumda ne yapmam gerekir?

3 CEVAP

lilbaris
lilbaris

533

Yol kısa sürüyor en fazla yarım saat ama sürekli konum değiştircek olması beni düşündürüyor

blue_hpood
blue_hpood

128941

bu tamamen kediden kediye ve huydan huya değişen bir durum, bazen internette omuzlarında kediyle dünya turu yapan insanlar görüyorum. genelde yavruyken alıştırmak kolay oluyor, daha dışa dönük bir kedi sahiplenirseniz işiniz kolay olur. genelde yavruyken kazandıklarını alışkanlıklar bir ömür sürüyor. mesela bizimki evden eve geçtiğinde hiç umursamıyor, bir günde alışıyor fakat dışarıda hâlâ tedirgin oluyor. bu süreçte göğüs tasmasıyla güvenli alanlarda sık sık düzenli şekilde dolaştırırsanız kendine güvenen bir karaktere sahip olmasına yardımcı olabilirsiniz. fakat bu konuda önemli bir şey var, gözlemlenmiş bir kedi sahiplenmenizi öneririm. mesela ev ortamında kardeşleriyle büyüyen ve en gözü pek olanı sahiplenmek çok daha mantıklı olacaktır, bunu da hareketlerinden anlarsınız, bütün kardeşlerine bulaşıp oyunu başlatan ve genelde daha meraklı olanlar cesur oluyor.

ssedef28
ssedef28

10630

yol kaç saat sürüyor bilmiyorum ama eğer 1-2 saatten fazlaysa bence kediyi sahiplenmeyin 2 ay boyunca her hafta perişan olur hayvan

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 145 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR