Yavru Siyam Kedim Evde Bağırıyor Beni Görünce Normal Miyavlıyor

Ulascaglar
Ulascaglar

466 Puan

Merhabalar herkese. Benim bir siyam yavrum var adı çiko ve bazen çok yüksek seslerle bağırıyor beni görüp normal miyavlıyor. Bazen ise beni görse de şiddeti azaltıp yine bağırıyor sebebi nedir?

4 CEVAP

Sezgek
Sezgek

16767

Bağırmaktan kasıntınız ne yani yavruysa daha kızgınlığa girmemiştir bağırması normal değil kediler normalde miyavlamazlar aslında bizimle iletişim kurmak için miyavlarla bağırması ise bir derdi olduğu anlamına gelir kabız olabilir ya da sizden bir şey istiyor olabilir bilemiyorum biraz daha bilgi olsaydı daha çok yardımcı olabilirdim

Ozlemkopuk
Ozlemkopuk

857

Oyun istiyor olabilir mama istiyor olabilir normaldir bağırması tepki vermezseniz bi zaman sonra kesilir bağırmasi

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Tepki vermemekten ziyade ihtiyacının ne olduğunu anlamalısınız. Evinizde bir kediyi onu yok saymak ve sesini kesmek için beslemiyorsunuz. Eğer maması, suyu yerindeyse, tuvaleti de temizse ve sizi görünce miyavlıyorsa belli ki sizden bir şey istiyordur. Bir bebeğin temel ihtiyaçlarından sonra en büyük ihtiyacı da oyun ve ilgidir. Onunla vakit geçirmeyi, oynamayı, onu kucaklamayı ihmal etmemeli, hatta evde diğer işlerinizden kısıp buna özel zaman ayırmalısınız. Hele ki gündüzleri evde olmuyorsanız akşamlarınız tamamen ona ait olmalı, en azından yavruluk dönemini geçirinceye kadar. Sonrasında bu süre azalabilir. Bizim de evimizde 2 tane geçici yuvalık yaptığımız bebek var. Şu an 3,5 aylıklar. Gündüzleri çalıştığımız için akşamları eşim ya da ben, ikimizden biri tüm akşamını onlarla geçiriyor, diğeri evdeki işlerle ilgileniyor ve biz bunu sorun etmiyoruz, onlarla geçirdiğimiz zamanı boşa geçmiş zamandan saymıyoruz. Buna gönüllü olduğumuz için onları evimize kabul ettik zaten. Bizi gördükleri an bas bas bağırıyorlar, kucakladığımızda susuyorlar onlar da. Mamalarını, sularını tazeliyoruz ama onlar ilk önce kucaklanmadan ne yiyorlar ne de içiyorlar. Fiziksel açlıktan çok duygusal açlıklarının doyurulmasını önemsiyorlar. Bebekler işte, adı üstünde. :)


Bol patili günler dilerim.

aslihan_e
aslihan_e

131067

Kaç aylık?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 120 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR