Matkap Sesinden Korktu

Minnos21
Minnos21

250 Puan

Arkadaşlar merhaba kedim iki gün önce matkap sesinden korktu ve sürekli balkonda saklanıyor mama yemiyor tuvaletini hiç bir zaman kum dışında yapmazdı iki gündür balkonda yapıyor ne yapmalıyım


1 CEVAP

Miusova
Miusova

842

Kedinizin matkap sesinden dolayı yaşadığı korku ve stres, davranışlarında değişikliklere yol açmış görünüyor. Kediler, yüksek ve beklenmedik seslere karşı oldukça hassastırlar ve bu tür durumlar onları çok fazla strese sokabilir. Kedinizin yaşadığı bu korku ve stres nedeniyle mama yememesi, tuvalet alışkanlıklarının değişmesi ve saklanması gibi belirtiler göstermesi oldukça yaygındır. Kedinizi rahatlatmak ve normal davranışlarına dönmesine yardımcı olmak için yapabileceğiniz:


Kedinizin kendini güvende hissedeceği sessiz ve sakin bir alan. Bu alan kedinizin sevdiği oyuncaklar, yatak ve kum kabı gibi eşyalarla donatılmış olmalıdır.
Evde mümkün olduğunca sessiz ve sakin bir ortam sağlamaya çalışın. Ani ve yüksek seslerden kaçının.
Kedinizin alıştığı günlük rutini korumaya çalışın. Yemek saatlerini, oyun zamanlarını ve uyku düzenini bozmayın.
Kedinizin kendini toparlaması ve eski alışkanlıklarına dönmesi zaman alabilir. Ona karşı sabırlı olun ve iyileşmesi için zaman tanıyın.


Kedinizin davranışları düzelmezse veya sağlık sorunları olduğundan şüpheleniyorsanız, bir veteriner hekimden destek almayı ihmal etmeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 90 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR