Kedim Saksıları Dağıtıyor

lilch
lilch

431 Puan

Kedim balkondaki saksıların içindeki toprağı dışarı atıyor ve her yeri kirletiyor, bir keresinde oraya tuvaletini de yaptı. Balkona almadığımız zaman üzülüp miyavlamaya başlıyor kıyamıyorum da... Nasıl vazgeçirebilirim? Annem böyle giderse evden atacağını söylüyor kedim daha 2.5 aylık ve 1 aydır bizimle onu başkasına vermek istemiyorum lütfen acil yardım.

11 CEVAP

burlo
burlo

4578

anneniz neden her olayda kedinizi atmak istiyor? dün de koltuk tırmalıyor diye atmak istediğini belirttiniz. ne yapmasını istiyorsunuz hayvanın ? tüm gün uyumasını mı yoksa iş güçlerinizde yardım etmesini mi? tabi ki oynayacak tırmalayacak tuvaleti kokacak etrafı araştıracak. bilinçsizce almışsınız eve fırsat kolluyorsunuz atmak için. atacaksanız neden sahiplenip ev ortamına alıştırdınız? yazık değil mi ? siz bebekken hiç mi bir yeri kırıp dökmediniz yaramazlık yapmadınız anneniz sizi de atmak mı istedi o zamanlarda merak ediyorum. kaldı ki bu kedi 3aylık da olsa 10yasında da olsa bebek olarak kalacak. siz bu kediyi mutlu edemeyeceksiniz belli soru sormak yerine yuva aramaya başlayın en iyisi !

MinelG
MinelG

12959

Benim kedimde saksıları deviriyordu sürekli annem çok kızmaya başlamıştı ama onunla konuşup bu huyunun değişmeyeceğini söyledim.O da kabullenip saksılarını balkona koydu.Yaz olduğu icin zaten bizsiz balkona çıkmasına izin vermiyoruz o yüzden sorun çıkmıyor.Yani kediyi eve alıyorsanız onun bazı şeyleri kabullenmesini beklemeniz çok saçma çünkü ne kadar kızarsanız kızın içgüdüsel olarak o saksıları dağıtacaktır.Sizin kabullenmeniz gerek.

MinelG
MinelG

12959

Bu arada benim de annem bu konularda çok anlayışlı değil eğer bunu bahane edecekseniz bizde bazen sorunlar yaşıyoruz kediyle ilgili ama sokağa atacak kadar da cani olmadığı icin idare ediyoruz.Böyle kabullenemiyorsa lütfen sokak yerine başka birine sahiplendirin.

benimde 2.5 aylık kedim var oda aynısını yapıyor. kediler için kedi çimleri satılıyor onları deneyin yada çimlik bir yere dolaştırmaya çıkartın

burlo
burlo

4578

'annem böyle giderse evden atacağını söylüyor' ? dün de aynı bu cümleleri kurdu. kedi sahiplendirmek kolay değil haftalardır sahiplendirmek istediğim bir kedi vardı. sahiplendiremezlerse ne yapacaklar ? annesinin dediği gibi evden 'sokağa' atacaklar

nagihan98
nagihan98

103145

beni kedimde saksıyı yere düşürüp içindeki toprağı odanın her yerine yaymıştı bende bir daha almadım :D

aleyn
aleyn

113859

arkadaşların demek istediği şu kediler köpekler gibi eğitebileceğiniz varlıklar değil, evde bi kedi oldugu zaman evi ona göre ayarlamak zorunda kalıyorsunuz tırmalar yırtar yalar tüyleri dökülür her yer tüy olur havada tüyler uçuşur kumu kokabilir her tarafa kumlar saçılabilir, bugun bu sorunlar yarın başka sorunlar mesela yarın kızgınlığa girdiğinde miyavlayıp bütün binayı inletecek yahut evin her tarafına çıkmayan kokular bırakacak.. evde kedi beslemek öyle kolay zahmetsiz bir şey değil. mesela kedinin saksıyı karıştırmamasının bi yolu yok kazma tırmalama içgüdüsü var toprak görünce kazar ya kediyi balkona sokmayacaksınız ya çiçekler kalkacak.. bu yuzden aile bu tür şeylere hazır değilse eve kedi almak hem kedi hem aile açısından stres sebebi oluyor.. tırmalamak da aynı şekilde mesela benim kedime birkaç kez tırmalama tahtasını gösterdim bir de shaggy halı var evde ev eşyalarına hiç zarar vermedi tahtayı ve halıyı tırmalıyor sadece.. ama bazı kediler var ne yaparsanız yapın tüllere kadar tırmalayıp yırtar kedinin huyuna göre genlerine göre değişir bu sorunların çözümleri..

lilch
lilch

431

Teşekkür ederim haklısınız tabii... Annem de alışır diye düşünüyorum zaten bu gün iyilerdi, teşekkür ediyorum anlayışla karşıladığınız ve açıkladığınız için, çok haklısınız elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve merak etmeyin tekrar teşekkürler

Desifora
Desifora

208

Başkasına vermek istemiyorum demiş sokağa atacağım dememiş ki

lilch
lilch

431

Annem kedimi bu olaylar yüzünden sevmiyor ve ben sizden yardım istiyorum, siz benden hesap sorarak nereye varmaya çalışıyorsunuz anlayamadım. Evet annem evden atacağını söylüyor ama ben attıracağımı, izin vereceğimi söylemiyorum. Sadece daha kesin cevaplar almak için o kısmı da ekledim. Burlo, emin olun sizin kurduğun cümlelerin aynısını anneme defalarca söyledim. Ayrıca sizi hiç ilgilendirmez kediyi mutlu edip edemeyeceğimiz, nasıl bakacağımız bilip bilmeden yorum yapmayınız lütfen. Keşke 10 satırlık hiçbir işe yaramayacak bir yazı yazacağınıza yardımcı olmaya çalışsaydınız. Bu arada zaten sorun bitkilerin balkonda olması yazın sürekli balkonda oturuyoruz haliyle yanımıza gelip oynamak istiyor aldığımız zaman da 10 dakika geçmeden atlıyor çiçeklere... Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim kedi çimine de bakacağım.

burlo
burlo

4578

dünkü sorunuza bakarsanız size yardımcı olmaya çalıştığımı göreceksiniz. ama bugün tekrar evden atma tehditini okumak insanın kafasında hiçte pozitif düşünceler oluşturmuyor. anneniz belli ki istemiyor titizliğinden dolayı. bunlar hisli hayvanlar ağladığımda dibimden ayrılmayan yüzünü yüzüme sürten kedim var annenizin bu denli karşı çıkışında nasıl mutlu olabilir. annenizin bu söylemleri eminim sizi de mutsuz ediyor. 10-15yıl boyunca böyle mi devam edecek ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2294 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR