Tırmalama Tahtasına Alıştırmak

lilch
lilch

431 Puan

Kedim evdeki her şeyi tırmalıyor, tırmalama tahtası hariç... Sandalyelere zarar veriyor annem bir eşyaya daha zarar gelirse evden atacağını söylüyor acilen alışması lazım, kedi otları yardımcı olmuyor...

11 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Sayın lilch; siz yol yakınken o yavrucak için ilan açın ve huzurlu, mutlu, aile üyelerinin hepsi tarafından sevilebileceği, kimsenin onu sürekli sokağa atma tehlikesinin bulunmadığı bir aileye sahiplendirin. Kedi bu çünkü ve evde perde filan kalmaz, çiçekleri sonsuza kadar devirir, koltukları da tırmalar. Açtığınız her başlıkta annem sokağa atacak demişsiniz. Üzgünüm ama belliki anneniz kedi sevmiyor ve en ufak bir sıkıntıyı bile bahane ediyor. Büyüdükçe daha kötü olur. Hazır daha bebekken bırakın kendisini seven insanlarla yaşasın o Gece bebek.

ursaminor
ursaminor

116511

Pekala, o zaman şöyle olacak olay; kediler uzun tırmalama tahtalarını seviyorlar. Kısa boylu olanları sevmiyorlar. Zaten Gece de büyüdükçe boyu uzayacak. Ayrıca kediler çok zeki hayvanlar. Ancak bazı şeyleri annelerinden öğrenmeleri gerekiyor. Annesinden öğrenemediklerini sizden öğrenecek. Yani bu ne demek? Önce siz sabırla göstereceksiniz, o da sizi taklit edecek. Yani tırnakları tırmalama tahtasına geçirme zamanı :D Siz yapacaksınız önce. Sizden görüp yapar bir süre sonra. Ve yaptığında da ödül verin ki doğru bir şey olduğunu anlasın. Bu genelde her şey için geçerlidir. Ceza mekanizması kedide pek çalışmaz. Azarlasanız bile neden azarladığınızın bilincinde olmazlar. O yüzden ödül yöntemi daha iyidir. Ama sabır şart. Haberiniz olsun.

lilch
lilch

431

ursaminor şöyle bir yanlış anlaşılma olmuş ki annem dışında bütün aile üyeleri kediyi seviyor, annem de evin temizliğini yapan kişi olduğu için pek sevemiyor ve her olayda bunu dile getiriyor, annem de sokağa atmak istemiyor sadece evden gitmesini istiyor öyle sinirlendiği zaman. Evden atacağından ya da atabileceğinden değil sadece daha kesin ve belki daha hızlı cevaplar almak için o kısmı da ekledim sadece ama yanlış anlaşılmalara yol açtı. Kusura bakmayın kesinlikle öyle bir durum yok:/ Hilakyol teşekkür ederim, Reyaura yanlış yaparım zarar veririm diye korktuğumdan yapamıyorum zaten istemiyor en fazla 1-2 tırnak kesebiliyorum iki patiden de... Çok teşekkür ederim

Aysetaha
Aysetaha

2124

Catniplerin tırmalama tahtasına sıkıldığında tırmalama tahtalarına alışması kolay oluyo tavsiye ederim

Hilakyol
Hilakyol

7623

Biraz zaman alabilir ama kediniz nereyi tirmiklasa alip yavasca patilerini tirmanma tahtasina surun. Kizdiginizida belirtin.Ek olarak bunu yaptiktan sonra odul mamasi verseniz daha iyi olabilir.

burlo
burlo

4578

bazı kediler ödül maması sevmiyor benim kedim gibi... kedim 11aylık oldu 2aylıktan beri bizde. ilk geldiği ay sürekli etrafı tırmalıyordu aynı şekilde. ne koltuğu sandalyeyi tırmaladığını görsem sinirli bir şekilde 'şevki hayır' dedim 1ay içinde bunu öğrendi ki tırmalama tahtası almadım hiç. koltuk sandalye dışında tırmalayacak tek şey halı kaldı ve halıyı tırmalamasın rahatsız değiliz istediği kadar tırmalayabilir bir zarar vermiyor:D kararlı bir şekilde yanlış olduğunu belli etmelisiniz. ve uyarıdan sonra üzülüp sevmeyin hemen ki öğrensin. bunun dışında tırmalama tahtasına sevdiği oyuncakları iliştirebilirsiniz. tırnaklarını düzenli olarak kesin sivri olmaması daha zor zarar vermesini sağlar.

burlo
burlo

4578

ayrıca arada sırada koltuğa yöneldiği oluyor gözlerine bakıp hayır dediğim anda hemen tırmalamayı bırakıp mırmır söyleniyor:D dünyanın en komik görüntüsü olabilir

Reyaura
Reyaura

15210

Tirnaklarini kesin zarari minumuma indirirsiniz. Youtubede kedi tirnak kesimi videolari var ordan bakarak yapın

lodoss
lodoss

824

zamanla annenizin evde en çok sevdiği üyelerden biri olur o kedicik yaptıkları da gözüne batmaz :) benimki hayır kelimesini duyduğunda o an yapmayı bırakıyor masum masum bakışlar atarak ama başka bir gün aynısını tekrarlayabiliyor kedi bu eğitilmez. ayrıca tırmalama tahtasına alışsa dahi sadece orayı tırmalamakla yetinmiyor halılar koltuk kenarları vs.

Zurtikvesbl
Zurtikvesbl

425

Benim kedim tırmalama tahtasına alıştıktan sonda koltukarındilan hiç tırmalamadı. Sadece uyandığında biraz halıyı tırmalardı.

yusufSahbaz
yusufSahbaz

638

Kendiniz tırmalama tahtası dışında bir yeri tırmaladığını gördüğünüzde onu alıp tırmalama tahtasına yerleştirin. Belli bir süre sonra alışıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7305 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR