Kedi Mama Alerjisi Ve Önerisi

ygtrece
ygtrece

816 Puan

Kedimin kaşıntı problemi var kaşıdığı yeri minik minik yara yapacak şekilde bir kaşıntısı var. Aldığım mamalara alerjisi olduğunu düşünüyorum. Bir türlü de bulamadım. Kullandığım mamaları yazacağım nedenini bilen ya da tahmini olan birisi yazarsa çok sevinirim.


N&D Ocean Kuru Kedi Maması, Ringa Balığı ve Portakallı, Yetişkin


Brit Care Haircare Hypo-Allergenic Deri ve Tüy Sağlığı için Tahılsız Yetişkin Kedi Maması


Hill's SCIENCE PLAN Üriner Sistem Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 1,5kg

3 CEVAP

Miusova
Miusova

842

Çok geçmiş olsun. Kedinizin protein bazlı bir alerjisi olabilir. Bu durumu daha önce tavuk proteini içerikli mama kullanan kedilerde gördüm ama balıkta kullanmışsınız bunu ilk defa görüyorum. Kedinize bir tür diyet uygulayarak potansiyel alerjeni ortaya çıkarmanız mümkün aslında mesela yalnızca hindi ve tatlı patates içerikli bir mama. Mutlaka bir veteriner desteğide almanızı öneririm, kedinizin neye alerjisi olduğunu en hızlı şekilde veterineriniz tespit edebilir ona uygun bir diyet verebilir.
Bu süreçte kedinizin tırnaklarını kısa tutun ki kendine büyük zararlar vermesin. Bu arada kediniz çevresel faktörlerden de etkilenebilir(toz,polen,temizlik ürünleri vb.) bu nedenle çevresel faktörlere karşı da dikkatli olun.

Coconutbey
Coconutbey

15696

Nd mama kaşıntı yapıyor benim kedime de yapmıştı hills mamanın da tavuklusu kaşıntı yapmış olabilir hills balıklı olanı deneyin derim tavuklular cok dokunuyor alerjik kedilere

oykuyildiz
oykuyildiz

13943

kedinizin neye alerjisi olduğunu veterinerler yüzde yüz bulamıyor . alerji testinde herşeye çıkabilir alerjisi ya siz emülasyon diyeti yapavcaksınız ben öyle yaptım buldum .


eozinofilik plak-granülom araştırın lütfen .
havaların ısınmasıyla daha çok olur .
zemine sirke kullanılmalı ya da arap sabunu. maması alerjik gıdalar içermemeli.
crsytalin sıkın buralara bir süre sonra alerji durularına dikkat edince geçiyor zaten .
kaşıyorsa zyrtec şurup içirebilirsiniz akşamları. iltihaplı yaptıysa thiocilline yara yapmadıysa başına koruyucu geçirip dermovate krem . ağzındakini yalayacağı içinde kenacort sürebilirsin . senelerdir var bizde ben kendim tedavi ediyorum artık kortizon aldırmıyorum vucuduna kortizonu sadece dermovate krem içeriyor onuda yalatmıyorum 3 saat tutup sonra o bölgeyi siliyoruz.bu arada bu durumları olan kedilerde mama su kabı plastik olmamalı ve kumu da bentonit olmamalı .birde vedanın alerjik tableti var onu da kullanıyorum gündüzleri ben


bunu başkalrı içinde yazmıştım size de atayım . böceek proteinli mamaları tercih edin bir süre hiç almadığı proteinden başlayın yaraları geçincede emülasyon yaparsınız neye alerjisi olduğunu bulursunuz. veterinerde satılan mamaların içeriklerine baktığımızda acaba ne iyi ediyor diye aylarca süren araştırma yaptım. cevabı hiç bir şey :) senelerdir cilt ve üriner sistem için oluşan hastalıklarımızı kendim tedavi ediyorum artık neyin ne olduğunu biliyorum . ödül maması vs de vermeyin bir süre tek gıda dan sonra başlayın para tuzaklarına düşmeyin hayvanların tedavisi insanlarla aynı oluyor zaten dikkat ettiğinizde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 133 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR