Lutfen Bakın Fikirleriniz Önemli

Simbaloski
Simbaloski

869 Puan

Merhabalar dun gece sabaha kadar yavru kedi miyavlamasi sonucu gecenin karanliginda sonunda bulduk kedicik çok bitkin haldeydi anneside yoktu, sanırım bahce duvarindan düşmüş ve annesi alamamış, kedide yürüyüş bozukluğu vardi vete goturduk daha 30 günlük civarı imiş, kedicik down sendromluymus ve iskelet sistemi farkli olduğu için tuhaf yürüyüşü varmis yani engelli bir bebecik, ayrıca bir gözü başka bir gözü farklı bir renk tamamen genetik bozukluğu sahip, tabi asla bu bebecigi dışarı bırakamazsın eve aldik paytak paytak yürüyüşü var, adını bile koyduk MARS :) gecenin bir vakti annesi geldi acı acı miyavlamaya basladi sesi duyunca bizim bebecik karşılık verdi anne kedi cama geldi ne yapacağımı şaşırdım versem bir dert vermesem bir dert dayanamadim annesine verdim annesi yaladı sevdi yavrusunu anneminde karnını doyurdum bahcedelerdi ve ise gittim ama içim hiç rahat degil bebecik disarida ne yapar bilemiyorum verdiğim için kötü hissediyorum vermeseydimde kotu hissederdim :( eve döndüğüm de umarım orda olurlar yoksa bile arayıp bulacagim siz olsanız ne yapardınız?


4 CEVAP

Simbaloski
Simbaloski

869

Down sendromu dedikleri kromozon bozukluk verilerde down sendromu olmuyor evet bu bebecikte yine kromozona bagli genetik bozukluk var veteriner kısaca down sendromlu dedi farklı bir ismi var, eve geldim bebecik hala bahçede anne yok gitmis büyük ihtimalle başka yavruları da var, eve alacağız dediğiniz gibi yapacagim en mantıklısı o gözüküyor

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Öncelikle çok şaşırdım ve çok duygulandım. Bahçeniz korunaklı bir bahçe mi? Eğer öyleyse bence annesine vererek en doğrusunu yapmışsınız. Hastalığının, hayatta kalmasına engel olacak bir hastalık olduğunu düşünmüyorum çünkü biliyorsunuz, anne kediler hastalıklı yavrularını terk ederler. Ama burada belli ki yavrusuna kol kanat geriyor. Umarım eve döndüğünüzde ikisini de orada bulursunuz. Eğer bulursanız bahçenizde (eğer hâlihazırda yoksa) onlar için güvenli bir alan oluşturun ki oradan ayrılmasınlar.


Bol patili günler dilerim.

Simbaloski
Simbaloski

869

Bende annesi hasta olduğunu düşündüğünden terk etti diye dusjndum ama geri geldi acikcasi bahce duvarı üzerine koymadım çünkü ilerisi yol ve başına bir iş gelir diye düşündüm anneside orayı büyük ihtimalle cikaramiyor fakat şöyle bir durum da var eger başka kardesleri varsa anne yine gidecektir nasil olacak bilemiyorum biz bakımını üstlenmiştir kabullenmistik fakat anneden ayirmakta vicdanen bizi rahatsız etti bahçemiz korunakli

aslihan_e
aslihan_e

130952

Kedilerde down sendromu olmaz, farklı bir kromozom bozukluğu olabilir. Bence yavruyu alın ve anne de cama gelince onu besleyin, yavruyu tamamen vermeyin. Anne de yavrusunun öyle güzel bir yerde olmasını ister. Bizim baktığımız dişi kediler yavruları kapımıza getirip almamız için yalvarırlardı. Şu durumda sokakta kalmasından çok daha iyidir anneden ayrılması. Hem engelli hem de sokakta, o kedi siz bakmazsanız yakında ölecek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 142 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR