Kedimin Kilosu Normal Mi?

mei
mei

4622 Puan

Şıpıdık 1 yaşında veterinerimin tahminine göre 2,6 kilo dişi bir kedi. O an veterinerime sormak aklıma gelmedi ama sizce kilosu normal mi? Kemikleri elle hissedilebiliyor bazen hafif belli oluyor. Nd mama kullanıyoruz ona en iyi gelen mama oydu çünkü. Kendisi şu sıralar mırın kırın ediyor mamasını yemiyor. Bazı günler ne kadar çok mama yerse o kadar çok kudurup yediğinden fazlasını yakıyor. Malt ve sakinleştirici ödül maması kullanıyorum. Ördekli mamaları seviyor, piyasada içeriği iyi ördekli mama biliyorsanız yazabilir misiniz? Birde kilo alması için başka ne yapabilirim? Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkürler 🫶

3 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128941

veterinerin tahminine göre derken? tartmıyor mu kedinizi? kedinizin üstten ve yandan görmeden yorum yapamam ama ortalama kum saati gibi olması gerekiyor, kemikler fazlaca ele batarsa zayıf olur, göbek aşağı sarkarsa veya yanlara taşarsa obez olur. ideal kilonun bir tık altında gibi ama şu an havalar çok sıcak olduğu için yemeği her kedi azaltıyor. yine de kilo artışı için bolca et haşlama işinizi görür, tavuk, balık, kuzu, ciğer.. aklınıza gelebilecek her türlü etin haşlaması, bol suyuyla birlikte vitamin deposudur, sağlıklı kilo alımına da yardımcı olur. ördekli mama tam bilemiyorum.. nd'de vardı sanki yanlış hatırlamıyorsam, ona bakabilirsiniz.

Poki
Poki

1412

Normalde veterinere götürdüğünüz de ilk iş kediyi tartmaktır, evet biraz zayıf gibi geldi ama belki cinsinden dolayıdır. Annesi veya babası öyleyse normal bu. Benim de kedim 2.6kg 8 aylık ama yapısı gereği ince ve atletik bir kedi. Sakinleştirici mamayı sürekli vermenizi tavsiye etmem. Dışkısını kontrol ediyorsunuzdur sanırım ishal ya da çok yumuşak değilse pek sorun yoktur, belki sıcaklardan yemiyordur, bazı kediler sıkılabiliyor sürekli aynı mamadan. Kilo alması bakımından daha çok balık yağı tavsiye edilir ve belki vitamin/mineral takviyesi gerekebilir araştırıp sorabilirsiniz ve belki veterinerinizi değiştirebilirsiniz.

honeypie1
honeypie1

675

Veterinerinizden bir dahakine her gidişinde kilosunu ölçmesini rica edin. Rutin olarak yapılmalı çünkü.
Yaşına göre bana kilosu az geldi ancak kediyi bilmeden yorum yapmak doğru olmaz. Kilosuyla ilgili bir şey yapmak istiyorsanız da veterinere danışıp yapmak en doğrusu olacaktır zira bir kediye iyi gelen sizin kedinizde felakete yol açabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 107 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR