Kedide Mesane Taşı Kendiliğinden Geçer Mi?

AsianNigga
AsianNigga

365 Puan

Kedimin bugün idrar yapma pozisyonunda çok kaldığını ve kaltığında az yapmış olduğunu fark ettim. Mesane idrar yolu taşı olabilir diye düşünüyorum bu durumda kedime iyi gelecek ne verebilirim? Veterinere götürmek şart mı yoksa kendiliğinden geçebilen bir mesele mi? Teşekkürler.

5 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128941

geçmez, uğraştırır.. ilaç, üriner mama, c vitamini ve bol su alımı gerekli.. biz yaklaşık bir sene önce keşfettik, o zamanki parayla 5000-7000 lira civarı para harcadım, iki ayrı hekime gittik, çiş, röntgen, ultrason, üriner mama, ilaçları vs derken bayağı uğraştık ve hâlen geçmiş değil. yapabiliyorsanız çözümü çiğ beslemeye geçmek, onu söyleyeyim, bizim hekim açık açık söyledi, kuru mama olduğu sürece bu sürekli tekrar edebilir. bizimki ameliyatlık boyutta değilmiş fakat durumun içime sindiğini söyleyemem. muhakkak su çeşmesi alın, fırsatınız varsa iki üç tane alın, şırıngayla su içirin, suyuna buz atın, sürekli tazeleyin, su tüketimini arttırmaya çalışın. dediğim gibi geçebiliyorsanız çiğ beslemeye geçin. geçemiyorsanız kaliteli yaş mamayı arttırın veya evde et haşlayın, bol suyla verin, bunu mümkünse her gün yapmalısınız. ya da evde mama hazırlayıp benim gibi buzluğa atıp günlük çıkarıp ısıtıp verebilirsiniz. önemli olan su tüketimini arttırmak. ve en kısa sürede bir veterinere gidin, tahlille şunla bunla uğraşmadan direkt ultrason isteyin. boyutunu analiz edip durum hakkında bilgilendirirler. geçmiş olsun.

aslihan_e
aslihan_e

131067

Mutlaka götürün, böbrekler zarar görürse dönüşü yok.

honeypie1
honeypie1

678

Hayır geçmez. Veterinere götürmeniz gerekli.

AsianNigga
AsianNigga

365

Teşekkürler. Bana yaparken zorlanıyor gibi geldi ama umarım mesane taşı falan değildir. Çişini yaparken takip edeceğim. Tekrar zorlandığını görürsem yarın ya da öbür gün veterinere gideceğiz mecburen.

Ahudr
Ahudr

12303

Sizi çok iyi anlıyorum veteriner ücretleri malum ama ne kadar çok beklerseniz o kadar uzun ve maliyetli tedaviye ihtiyaciniz olur o yuzden bir iki gun degil bugun farkettiyseniz bugun gozlemleyip yarin mutlaka gitmenizi öneririm insallah idrar degilde kabızlık gibi bir durumdur ve gerek kalmaz 🙏

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 115 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR