Kedimin Her Yere Çişini Yapması 🤷🏻‍♀️

6 kısırlaştırılmış kedi ile birlikte 4 senedir mutlu mesut yaşarken son üç aydır erkek kedilerimden bir tanesi yumuşak sert zemin ayırt etmeden neresi olursa çişini yapmaya başladı. Veterinerde testleri yapıldı, böbrek vs bir sorun mu var diye ama çok şükür ki böyle bir sorun çıkmadı. 4 tane büyük tuvaletleri var ve sürekli temizleniyor. En son çare internette satılan kedi uzaklastirici kokulardan aldım ama o da çare olmadı. Buna benzer bir sorun yaşayıp çözüm bulan ve bana destek olabilecek var mı?

4 CEVAP

dilo61
dilo61

963

Merhaba,
acaba kendisine özel bir tuvaleti var mıdır? 6 kedi 4 tuvalet demişsiniz. Kediler genellikle tuvaletinde başka kedi olmasını hiç sevmezler. Kendisine özel tuvalet hiç denediniz mi ?

Sudenur_g
Sudenur_g

566

Bu durumu çok çok yaşadığım için yazıyorum. İlk önce kediniz kısır değil diye yaparlar dediler kısırlaştırdık yine yapmaya devam etti. Onu alışkanlık haline getiriyor ya da inat uğruna yapıyor sizi sinirlendirdiğini bilerek yapıyor. Yaptıgında tepkisiz kalın ve nereye yapıyorsa oraya hışırtılı hoşuna gitmeyen şeyler koyun benim yatağıma yapıyordu sürekli nevresim yıkamaktan sıkılmıştım. Stres engelleyici malt ve yatağımın üzerine ya Alez ya da poşet sererek vazgeçirebildim. Şükür bu aralar tuvaleti dışını kullanmıyor.

blue_hpood
blue_hpood

128941

6 kedi için en az 7 kedi tuvaleti olmalı, sayıyı arttırıp gözlemleyin.

Miusova
Miusova

842

Bir arkadaşım da aynı sorunu yaşadı. Erkek yavruyu 4 aylıkken almışlardı fakat kedi yatak döşek fayans koltuk demeden işeyebildiği her yere işiyordu. 7 aylık olunca kısırlaştırdılar fakat işeme sorunu daha da arttı. İnternette yazan her türlü şeyi denediler ama işe yaramadı. Şuan kedi 3 yaşında en son mama yediği kaba da işedi ve belki mevcut ailesini sevmiyordur diye bir yakınına sahiplendirme kararı aldılar. Yeni sahibine ulaştığında durum düzelmişse size de bilgi veririm. Bir de tek çare hayvan psikoloji ve davranış uzmanından destek almak diyenler var ama seansı çok pahalı ve ortalama 6-7 seans sürüyormuş :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 121 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR