Mama Değişimi

dilo61
dilo61

963 Puan

Merhaba,
kedim yeni kısırlaştırılma ameliyatı oldu. Veterinerimizin önerisiyle Royal Canin mamasından alıp veriyorum. Kedim kuru mama konusunda çok seçici değildir. Ama pek beğenmedi gibi görüyorum ve bende aslında bu mama ile ilgili çok kötü yorumlar okudum. Dolayısıyla daha iyi bir markaya geçmek istiyorum. Ama halihazırda zaten yeni mamaya alışmaya çalıştığı için mama değişimi sakıncalı olur mu? Ne zaman değiştirebilirim? Ve hangi mama daha iyi?
Kedimin cinsi Scottish Fold, N&D markası sizce nasıl?


Teşekkür ederim.

8 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17291

Royal Canin, Proplan, Hills, ND gibi markalar dünya genelinde en çok kullanılan markalardandır. Bu yüzden eğer bu şikayetleri çok önemserseniz psikolojiniz bozulur. Unutmayın ki dünyada şikayeti olmayan tek 1 mama yoktur, hele ki çok daha fazla kullanılıyorsa sayı daha da artar. Bu markaların en çok kullanılan markalar olması boşa değil aslında. Gayet dengeli içerikleri olduğu için, şikayet oranları oldukça az olduğu için tercih ediliyorlar. Royal Canin, Hills gibi markaların şikayet oranları öve öve bitirilemeyen Orijen BritCare gibi mamalardan oldukça az mesela. Ama kendini içerik profesörü zannedenler göme göme bitiremezler :D


Yani demem o ki, kediniz sevmemiştir veya iyi gelmemiştir kedinize. Çok normal bunlar. Aynı insanlar gibi onlara da her şey yaramıyor ne yazık ki. Deneyip görmekten başka seçenek yok. Ben size Hills markasını tavsiye ederim.

kedinizin uzun yaşamasını istiyorsanız üst segment mama deneyin mesela whiskas ve royal canin eklem rahatsızlığına sebep oldu optimeal denedik gayet güzeldi dönüşümlü olarak sanabelle ve exclusion kullanıyoruz.

Misislama
Misislama

843

Benimde scottishim var ve nd kullandım bir 6 7 ay içeriği çok güzel ve glukozamin var diye ve böbrek değerlerini yükseltti, eşikten döndük.Bir süre hills böbrek maması kullandık ve şuan hills ton balıklı kısırlaştırılmış kedi mamasını kullanıyoruz. Veterinerimiz üst segment mamaların scottish gibi hareketsiz kedilere ağır geldiğini ve orta segment mamalar kullanmam gerektiğini söyledi.Benim deneyimim bu şekilde oldu.Her kediye her mama olmuyor ne kadar kaliteli de olsa o yüzden deneyip gözlemleyin.Ama en önemli tavsiyem glukozamin takviyesi kullanmanız olacaktır.

dilo61
dilo61

963

@dilanbulent
Dönüşünüz için çok teşekkür ederim 🐈
Aynen dediğiniz gibi her yerde bir şey okuyunca inanılmaz kafaya takıyorum. Annem de sizin gibi diyor, kediler neyin kendine iyi geldiğini anlar hangisini beğenirse onu her damak zevkleri iyidir diyor :) Ama işte insan ister istemez onlar için en iyisini istiyor. Aynı durumu yaş mamada da yaşıyorum, kimisi önemli yemeli diyor kimisi zararlı haftada sadece 1 kere yemeli diyor, insan şaşırıyor.

dilo61
dilo61

963

Benim kedim 3.6 kg ama yeni kısırlaştırıldı. Muhtemelen kilo artışı olur diye düşünüyorum. Tabii gramajlı veriyorum yemeğini. Sanırım bir kaç ay bekleyip öyle değiştirmem gerekiyor, yazılanlardan bunu anlıyorum. Aslında Royal Canin kullanıyorum ama az yediği için beğenmedi gibi görüyorum. Tabii yeni başladık daha, zaman gösterir diye düşünüyorum.
Fiyat benim için önemli değil, yeter ki yediği mama sağlıklı olsun.

Optimeal
Sanabelle
Nature's variety
Exclusion deneyebilirsiniz

dilo61
dilo61

963

1 ay ara ile mama değişimi sakıncalı olur mu peki sizce?

Cennet29
Cennet29

124614

Sık mama değişimi kedilerin bağırsaklarını bozar. Eğer kediniz zayıf değilse az yemesinde bi sakınca yok en az bi kaç ay aynı mamayı kullanın başka markaya geçerken de çok yavaş geçiş yapın ki yine bağırsakları bozulmasın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 135 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.206 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR