Kedi Ağız Bakımı Alternatifleri

dilo61
dilo61

913 Puan

Merhaba,


kedim için ağız bakım alternatiflerini öğrenmek istiyorum. Diş fırçalanmasından hiç hoşlanmıyor. Daha farklı nasıl bir şey deneyebilirim?
Tecrübeli arkadaşların yorumunu merak ediyorum.


Teşekkür ederim.

9 CEVAP

firas55
firas55

103



  • Ağız Spreyleri ve Jelleri: Veteriner hekiminizin önerdiği ağız spreyleri veya jelleri kullanabilirsiniz. Bu ürünler, diş plaklarını ve tartar oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir.




  • Ağız Suyu: Veterinerler, kedilere özel ağız sulama solüsyonları da önermektedir. Bu sular, ağızda bulunan bakterileri azaltarak diş sağlığını korumaya yardımcı olabilir.




  • Özel Diyetler: Bazı veteriner diyetleri, diş sağlığını desteklemek için formüle edilmiştir. Bu özel diyetler, diş taşı oluşumunu azaltmaya ve diş etlerini sağlıklı tutmaya yardımcı olabilir.




  • Oyuncaklar ve Kemikler: Diş temizliği için tasarlanmış özel oyuncaklar veya diş temizleme kemikleri kullanabilirsiniz. Bu ürünler, kedilerin dişlerini ve diş etlerini doğal bir şekilde temizlemelerine yardımcı olabilir.




  • Veteriner Kontrolleri: Kedinizin düzenli olarak veteriner kontrolüne gitmesi önemlidir. Veteriner, diş sağlığıyla ilgili problemleri erken teşhis edebilir ve uygun tedaviyi önerebilir.





Unutmayın ki, her kedi farklıdır ve bazıları belirli ağız bakım yöntemlerine daha açık olabilirken, diğerleri hoşlanmayabilir. Bu nedenle, kedilerinizin tepkilerini gözlemleyerek ve veterinerinizin önerilerini dikkate alarak en uygun ağız bakım yöntemini belirleyebilirsiniz.


Miusova
Miusova

759

Kedinizin diş sağlığını destekleyen özel kuru mamalar ve ödül mamaları var. Bu ürünler, dişleri temizlemeye yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır ve diş sağlığını koruyucu maddeler içerir. Bir de kedinizin dişlerini doğal olarak temizlemesine yardımcı olacak özel çiğneme oyuncakları ve diş temizleyici çubuklar var. Bu ürünler, kedinizin diş etlerini masaj yaparak plak ve tartar birikimini azaltıyor.
Ben bu durum için veterinerime danıştığımda bana evde bir parça tavuğu sade bir şekilde ve orta pişmiş bir biçimde vermemi söyledi dişlerini tavuğa her geçirdiğinde plak ve tartarları temizliyormuş. Ben bunu uyguluyorum memnunumda, yaş mamayı sık sık yemesine rağmen dişleri ve ağızı oldukça sağlıklı.

blue_hpood
blue_hpood

128808

hiçbir şey diş fırçalamanın yerini tutamaz bence. banyo gibi kapalı bir alanda fırçalamayı deneyin. gündüz vakti fırçalayıp üzerine ödül maması verip geceleri tekrar fırçalamayı deneyin. bizimkinin taranmama ve diş fırçalatmama sorununu kapalı banyoda ve ödülle çözdük.

Miusova
Miusova

759

Normalde çok alternatif ödül maması var ama bu tabii ki yine yurt dışında Türkiye de hepsi yok sadece beaphar dental easy treat markasını biliyorum ve bazı veterinerler bu markayı öneriyor. Müşteri memnuniyeti, kullanıcı yorumları, fiyat/performans açısından en iyisi şimdilik bu sanırım sizde bir bakın derim kullanıcı yorumları içinize sinerse alıp bir deneyin.

Veda markasının dentavedin ürününü öneririm kesinlikle

dilo61
dilo61

913

@Miusova
Dönüşünüz için çok teşekkür ederim. 🐈
Tavuk arada haşlayıp bende veriyorum çok seviyor. Ödül maması da veriyorum fakat özel olarak diş bakımı ve tartara karşı önerebileceğiniz ödül maması var mıdır?

dilo61
dilo61

913

Gimcat ürünlerini bu anlamda çok beğeniyorum. Nutri Pockets Dental ödül mamasını tercih ediyorum. Diş fırçalamaya çalışıyorum, deniyorum ama sürekli kaçıyor bende canının yanmasından çekiniyorum açıkçası.

Misislama
Misislama

842

Dişlerini fırçalayan arkadaşlar;
Macun kullanıyor musunuz,
Kullanıyorsanız hangi marka,
Parmak fırça mı yoksa minik normal fırçalar mı?

Sanabelle dental deneyebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 134 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 86.970 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR