Kedilerde Kabızlık

Merhabalar. Dışarıda baktığım bir kedimin kalça kırığı sonrasında hayatı resmen işkenceye döndü. Kalça kırığı ameliyatına girecekti ki diyafram yirtigı olduğu tespit edilince ilk o ameliyat edildi aradan 2 ay geçti ki kalça kemiği yamuk kaynağında mega kolon oldu. Kalça ile megakolon ameliyati oldu derken megakolon nüksetti bir daha megakolon ameliyati oldu ve son ameliyatta kalın bağırsak alındı. Bunlar gastro mama yemeye devam ederken oldu. Son ameliyatını yaklaşık bir ak önce oldu. Şimdide sık sık kabiz oluyor ve sürekli lavmana götürüyoruz onda bile yine zor yapıyor. Röntgen çekildi herşey normal nükseden bir durum yok. Sürekli zeytinyağı veriyorum yine de birşey değişmiyor. O bile fayda etmiyor. Küçük ve set kaka yapıyor. Çok zorlanıyor.Ben oğluma kabızlık sorunu için hangi maması verebilirim. Şu an yediği tavuklu gastro mama. Lütfen yardımcı olurmusunuz.

2 CEVAP

Miusova
Miusova

842

Ah yavrum benim o minicik bedeniyle nelerin üstesinden gelmiş.. Çok geçmiş olsun. Kedinizin kabızlık sorunu hafifletmek ve genel sağlığını desteklemek için Yüksek Lifli mama tercih edebilirsiniz. Hill's Prescription Diet ya da Royal Canin Fiber Response bu iki mama yüksek lif içeriği saysesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir.(yine de veteriner hekiminize de bu mamaların sakıncası olup olmadığı konusunda danışın). Yaş mama ağırlıklı da besleyebilirsiniz, yaş mamalar su alımını arttırdığından dışkıyı yumuşatabilir. Son olarak düzenli su içtiğinden emin olun evde birkaç oda da su kabı bulundurun bu kedinizin daha fazla su içmesini destekleyebilir.

Çok TSK ederim dilekleriniz ve cevabınız için. Cevabınızı yeni gördümveterinerimiz ile gorüşüp royal canin fibre aldım daha yeni başladım. İnşallah iyi gelir birde ona tüy yumağı önleyici malt aldım. Gelince ondanda vermeyi düşünüyorum. Dışkısı kayganlaştırması için Veterinerimiz önerdi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 104 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.067 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR