Yeni Geçilen Bir Kuru Mamanın İyi Veya Kötü Geldiği Ne Kadar Sürede Ve Nasıl Anlaşılır?

Kubragulll
Kubragulll

978 Puan

Yeni geçilen bir kuru mamanın iyi veya kötü geldiği ne kadar sürede ve nasıl anlaşılır?

6 CEVAP

eski mama ve yeni mamayı ilk 7 gün karıştırıp verin yeni mamayı sevmeye, sevmeye yemiyorsa mama fazla kaliteli değil demektir 1 ayın sonunda az çok anlaşılır.

dilo61
dilo61

963

1-2. günlerde %75 eski, %25 yeni mamadan,
3-4. günlerde %50 eski, ,%50 yeni mamadan,
5-6. günlerde %75 yeni, %25 eski mamadan verin.
7. gün itibariyle tamamen yeni mamadan verebilirsiniz. Lütfen günlük gramaja uygun vermeye özen gösterin özellikle kısırlaştırılmış ise.


Benim kedimde ilk değişimde kusma meydana gelmişti 2-3 gün boyunca. Pek de isteyerek yemiyordu mamayı. Sizde de böyle bir durum söz konusu ise mutlaka mamayı değiştirin ama yukarıda belirttiğim gibi kademeli olarak verin. Birden verirseniz de kusma meydana gelebilir.

Miusova
Miusova

842

Kalitesiz bir mama genelde belirtilertilerini 1-2 hafta içinde gösterir. Kediniz normalinden daha fazla tüy döker, deri kaşıntısı artabilir, deri kızarıklığı ve döküntüsü yaşayabilir, tüylerinde ki parlaklığın ve sağlıklı görünüşün azaldığını fark edebilirsin, mamayı iştahla yemesine rağmen kilo kaybı yaşadığını görebilirsin, enerjisinin normalinden çok daha azaldığını ve hareketsizleştiğini görebilirsin ya da kediniz mamanın bir halta yaramayıp kalitesiz olduğunu zaten anlayıp yemeyi reddedebilir 💅 Bu tür durumlarda mamayı değiştirmenizi öneririm🌸

AhsenAise
AhsenAise

117695

Tüylerde matlasma ve dökülme de artış, dışkı kivaminda olumsuz değişim ( ishal yahut kabızlık)

blue_hpood
blue_hpood

128941

kedinin mamayı yememesi mamanın kalitesiz olduğu anlamına gelmez, sadece bu şekilde anlayamazsınız. acana, orijen yemeyen kediler var. en doğru sonucu tam olarak geçtikten bir iki ay sonra görürsünüz. tüyler parlaklaşır, enerjisi artar, genel durumunda farkı görürsünüz. bir de mamadan az çok anlaşılır, üst segment mamaysa yüksek ihtimalle iyi gelecektir.

Kedinizin uzun yaşamasını istiyorsanız üst segment mama deneyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 152 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR