Sadece Kuru Mama Mi, Yoksa..?

forbs
forbs

3311 Puan

Arkadaslar kedilerinizi kuru mamayla beslerken faydali yaglar ya da odul mamalari/yas mamalarla karistirip mi veriyorsunuz yoksa sadece kuru mama mi veriyorsunuz? Galiba kuru mamayi digerleriyle karistirinca kediler daha cok seviyor. Yaz aylarinda sicaklarin da artmasiyla azalan istahlarini ornegin kuru mamalarina et ezmesi karistirarak artirabilir miyim, yoksa bu sekilde vermek sagliksiz bi besleme mi olur? Fikir belirtir misiniz lutfen? Oneriniz varsa duymak cok isterim

8 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13407

Tabiki,çeşitlilik onlar için de önemli.
Türkiye’de kırılmayan bir algı var sanki kedinin tek besini kuru mama olmalı gibi düşünüyor herkes.
Ama aksine kaliteli yaş mamalar,haşlanmış etler de çok faydalı.Mutlaka beslenmelerine eklenmeli.

dilo61
dilo61

963

Benim yavrum yaş mamayı da kuru mamayı da ayrı yemeyi seviyor. Karıştırarak bir iki vermeye çalıştım ama yemiyor öyle. Tabi bu durum kediden kediye değişir, hepsinin damak zevki farklı.
Ödül mamasını genellikle Dental olanını diş sağlığı için kullandığımdan dolayı ayrı veriyorum.
Su içmesinde sıkıntı olmadığı için, yaş mamasını sulandırmıyorum. Ama sizde öyle bir sıkıntı var ise, az katabilirsiniz. Ama genellikle yaş mamadan o su ihtiyacını alıyorlar ve ayriyeten de içtiği zaman sıkıntı olmaz. Sadece kuru mama ile besleyenler için sıkıntı olur.
Sıcaktan bunalıyorsa, her yemek öncesi bir yüzünü su ile yıkayın derim, iyi geliyor.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Karıştırarak vermeyi bebek kediler haricinde önermem,
Bence kuru mamayı o haliyle yemeliler ayrıca kuru mamayı herhangi bir sıvı bir şeyle karıştırdığınız zaman yarım saat içinde bitmesi gerekiyor aksi takdirde kuru mama ıslandığı için hele bu yaz sıcaklarında anında bakteri üretimi başlıyor.
Kuru mamayı olduğu gibi yemesini sağlayıp ara ara yaş mamalarla da desteklenebilir beslenmesi.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Sağlıksız olmaz sadece doğru bir tabir mi emin olamadım ama gereksiz olur.
Ayrı ayrı yemesi hem onun zevki hem de dediğim gibi kuru mamayı bir besin olarak kabullenebilmesi için daha doğru.
Yoksa zaman zaman ette de verebilirsiniz,yaş mama da ödül maması da..

SevimliCadi
SevimliCadi

108187

Bakteri ürememesi adına, kuru mama ıslandıktan sonraki birkaç saat içinde tüketilmesi gerekiyor. Bu yüzden kuru mamayı ayrı, yaş mamayı ayrı öğünler olarak veriyorum ben. Takviyeyi, yağı, vs. de yaş mama ile karıştırarak veriyorum. Son zamanlarda kuru mamayı takviye ile yemiyor bizimkiler, balık yağı olan mama tanelerini bırakıyorlar. Ödül mamalarını da ayrı veriyorum. Ödülü kuru mama ile karıştırma hatasına düşmüştüm, kuru mamayı yemeyip sürekli ödül maması istemeye başlamışlardı. Yaş mamayı zenginleştirmek isterseniz üstüne su yerine tavuk suyu koyabilirsiniz; sadece tavuk suyu ama, tuzsuz baharatsız filan. Haşladığınız tavuktan birkaç parça da koyabilirsiniz.

KedicikUzum
KedicikUzum

12773

Ben kızıma kuru mama haricinde yaş mama, tavuk,et,peynir,çok küçük miktarlarda sevdiği başka şeyleri de veriyorum.onemli olan dozunu kaçırmamak diye düşünüyorum.

forbs
forbs

3311

Ben de birkac kere yas mamayla karistirip vermistim de eger bitirmezlerse tekrar ayni mamayi vermiyorum sokaga birakiyorum mamayi. Ama son zamanlarda sosyal medyada cok karsima cikiyor bi suru urunu karistirip o sekilde yediriyorlar merak ettim bu yuzden acaba sadece kuru mama vermekle kotu mu ediyorum diye. Su icmelerinde pek problem yok ama yine de yas mama verdigimde sulandiriyorum ben. O halde haftada 1 falan degisiklik olsun diye farkli urunlerle karistirip verecegim sanirim

CakilYavrukus
CakilYavrukus

9155

Kuru mama dışında 15 gün de bir yaş mama, 1-2 günde bir vitamin veya malt, ara sıra da çeşitli ödüller verebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 190 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR