Kedide Kabuklu Kaşıntılı Yara

blackkk
blackkk

1075 Puan

Merhabalar. Bir ay kadar önce kendimin karnında döküntüler başladı. Veterinere götürdüm tabii ki. Bu süreçte antibiyotikli krem, antibiyotik ve kortizon iğnesi vuruldu. Bu arada mamadan olabileceğini düşünüp eski mamasına geri döndük. Fakat hala geçmedi. Benzer durumu yaşayan oldu mu? Bu döküntüler ne olabilir sizce? Bu arada döküntü sadece karnında var ve diğer kedilerimde herhangi bir döküntü yok.


5 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128941

böyle durumda deriden döküntü alıp laboratuvarda analiz ediyorlar diye biliyorum, misafir ettiğim bir kedide tüy dökülmesi vardı, orada mor ışıkla bakmışlardı ve gerekirse analiz edilir demişlerdi, bunu bir sorun. bir de hastalık tanısı konulmadan antibiyotik alınması normal mi bilemedim, bunu da mutlaka sorun.

oykuyildiz
oykuyildiz

13943

iç dış parazit bravecto advance geniş spektrumlu ilaçlar yaptırın ilk önce.


sonra başına koruyucu geçirin yalamaması için. zemine sirke kullanılmalı ya da arap sabunu. maması alerjik gıdalar içermemeli. çamaşır deterjanınızı hipoalerjik ve kumunuda tozsuz pelet .
crsytalin sıkın buralara bir süre sonra alerji durumlarına dikkat edince geçiyor zaten .
kaşıyorsa zyrtec şurup içirebilirsiniz akşamları. iltihaplı yaptıysa thiocilline yara yapmadıysa başına koruyucu geçirip dermovate krem .

oykuyildiz
oykuyildiz

13943

birde vedanın alerjik tableti var onu da kullanıyorum gündüzleri ben

blackkk
blackkk

1075

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Aslında bahsettiğiniz çoğu şey zaten evdeki rutinimiz. Yıllardır pelet kum kullanıyorum, evi sadece sirke ile siliyorum. Crystalin de düzenli sıkıyorum yarasına. 2 hafta önce de parazit ilacı oldu. Ama bir ilerleme kaydedemeyince endişelenmeye başladım açıkçası. Başka tavsiyelere de açığım

blackkk
blackkk

1075

Bu arada antibiyotik verilmesinin sebebi kıl foliküllerinde bu döküntülerden dolayı iltihap olmasıydı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 131 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR