Acil Kısırlastırma Sonrası Vajina Da Kan

kang14
kang14

3685 Puan

Merhabalar sokak kedisini 2 hafta önce belediye de kısırlastırdık. Bize getirip teslim ettiler suan evde kedi.ilk geldiği gün de vajinasında hafif kahave kırmızı akıntı görmüştüm.Kakası ishal ve hafif kanlıydı parazit vardı. Ordan oraya bulasmıstır kan diye düşğnmüştüm. Bugün farkettim de vajinasından akıntı geliyor ama öylempıt pıt damlamıyor sürekli sulu sıvı hafif kan sekilnde ıslaklık gibi. Dişi kediler de oluyor mu bu? Pyometra diyeceğim ama yenş kısırlastı.Yemesi içmesi yerinde.Keyfi yerinde gibi duruyor.


8 CEVAP

kang14
kang14

3685

Bu kediyi korumaya aldık şimdilik evde. Çişi normal. Kakası da hafif ishal. Ama mukuslu kan vardı ilk geldiğinde barınaktan.Parazitli dışkıya benziyordu. Çok fazla parazitten dolayı olan kanlı dışkı gördüğğm için anlayabiliyorum. Onun dısında yemesi içmesi enerjisi iyi. Bu hafif ıslak kanınsı gibi akıntı vajinasından geliyor ama bugun barınagım veterinerine arayıp soracagım.

Poki
Poki

1412

Bu olay bahçemde baktığım bir kedimden dolayı travmam olmuştu. onu da biri belediyeye kısırlaştırmaya göndermiş sonra hastalık kaparak ya da karma aşısı olmadığı için narkoz sonrası bağışıklığı düştüğünden dolayı hastalığı ortaya çıkarak geri gelmiş, ilk ben fark edemedim gayet iyiyidi ama daha sonra yemesi içmesi kesildi halsizleşti, köpüklü kusma olayı başladı. Suyun başında öylece durup arada içiyor arada da sadece suya bakıyordu. dışkısını hiç görmemiştim ama veterinere götürdüğüm de bana kanlı ishal hatta gençlik hastalığı dendi. 3 gün veterinerde kaldı 4. gün kedimi kaybettim umarım böyle bir şey değildir ve bir an önce geçer ama eğer evinizde başka kedi varsa ondan uzak tutmanızı tavsiye ederim. Çok geçmiş olsun.

Poki
Poki

1412

Tabii siz yine de bir veterinere sorun belki çok normal bir şeydir. Ben evde diğer kedi varsa koruma amaçlı yazmıştım

SevimliCadi
SevimliCadi

108188

Kısırlaştırıldığı zaman kuduz aşısı, iç-dış parazit vs. de yapıyorlar belediyede bildiğim kadarıyla. Kedide kısırlaştırma öncesinde iç parazit varsa onu atıyor olabilir. Yine de bir arayıp sormanız daha iyi olur tabii.

Tolga_yay26
Tolga_yay26

4488

Östrus döneminde yaptırmadınız inşallah kısırlaştırmayı bazı belediyelere güven olmaz çipi bile takarken çipmi takıyor bıçakmı saplıyor belli değil tecrübesiz hatta hekim diyemeyeceğim kişiler var bazılarında aynı durum vet hekimleri içinde geçerli para gelsinde sonrasına sonra bakarız derdine düşen çok

Sabisim
Sabisim

1077

Bende dişi kedimi kısırlaştırdım ama hiç vajinasında kan görmedim normal mi bilemedim

CakilYavrukus
CakilYavrukus

9155

Normal değil tabi ki şöyle yapsaydınız böyle yapsaydınızı geçelim daha kötü olmadan bir veterinere götürün

kang14
kang14

3685

Veterinere götüremedim maddi sıkışıklıgımdan dolayı ama sokak hayvanları götürdüğüm veteriner hekimine resimleri gösterdim. Bana bazen bu gibi şeyler olabilir kısırlastırma sonrası normal sayılır dedi. Tabii eger yemesi içmesi ve tuvaletinde sıkıntı yoksa. Biraz takip de kalın dedi. Bir de bir daha görmedim bu durumu vajinasında. Bu arada iç parazitini yapmıstım ben kısırlastırmadan 10 gün önce falan.Kızgınlı da sonlanmıstı öyle vermiştim belediyeye.Cok sık kızgınlıga girdiği için nerdeyse bir kaç günde bir. Direkt kızgınlıgı sonlanınca vermek zorunda kaldım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 145 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR