Kedimi Yeni Sahiplendim Ama Mama Yemiyor

sonqkrall
sonqkrall

631 Puan

Merhaba dün nisan doğumlu british dişi kedi sahiplendim çok oyuncu ve cana yakın ama kum kabını biliyor suda içiyor ama mama yemiyor elimde verince tek tük yediriyorum.boyu yetmiyor diye kaba yerede koydum mamayı ama gine yemiyor neden acaba bir de eve tam ne zaman alışır? Mutfağa girmesi yasak ama hayır dememeze rağmen giriyor.Son olarak kafasını sevince hemen ya kaçıyor yada parmaklarımı yalıyor ısırmıyorda :D

8 CEVAP

crnertt
crnertt

747

Evde hiç biyeri yasaklamayın istediği her yere girsin psikolojik olarak kötü hissediyorlar. Mamaya gelince büyük taneli mi mamalar acaba?

sophiee
sophiee

103370

Whiskasın ne kuru ne yaş mamasını kullanmasanız miniğe iyilik yapmış olursunuz. Yaş mamasının içindeki jölede ne olduğu belli değil. Kendi suyunda pişmiş yaş mamaları kullanmanız daha faydalı olur. Camlara gelince çok dikkat edin. Henüz yavru balkondan ya da camlardan atlayabilir kaçabilir Ya da düşebilir. Bir kuş bir sinek onu atlamaya teşvik edebilir. Kediler her zaman 4 ayak üstüne düşmüyor maalesef. Keşke söylendiği gibi 7 canlı olsalar ama değiller :( sonra çok üzülürsünüz. Güvenlik önlemi almadan cama balkona çıkmasına izin vermeyin. Camları üst açılım açabilirsiniz onun bir sakıncası olmaz. Günlük bir yarımşar saat odaları kapısını kapatıp minnakı sokmadan havalandırabilirsiniz. Tüm camlara sineklik yaptırsanız ne güzel ama masraflı olursa sık kullandığınız camlara dayanıklı sineklikler yaptırabilirsiniz. Balkona da güvenlik ağı yaparsanız oraya da girip çıkabilir. Biz hiç bir odayı yasaklamadık sınırlamadık. Sadece mutfakta tezgaha çıktığında ve yemek masasına çıktığında şişşşt dedik şu an 15 aylık ve tezgaha çıktığını görmedim :))

sonqkrall
sonqkrall

631

Mamaları küçük taneli.Mama markası royal canin.Önceki sahibinden eski mamasını almayı unuttu belki karıştırır mamaya alışır diye ama yapıcak birşey yok. Birde kediye ton balığı vermelimiyim birde bize ne zaman alışacaktır

Belki yaş mama turu gibi yiyeceklere alistiysa ondanda yemiyorlar bizim bahcede yemeyen yavrulara mamayi islatip ağzına sokmustum tadini alinca yemeye baslamisti.

sonqkrall
sonqkrall

631

önceki sahibinde kuru mama yemiş hep başka bir şey yememiş

Heiter
Heiter

115202

Kediden kediye değişir ama iki-üç günde alışacaktır. Kediyi sahiplendiğiniz kişiden eski mamasının markasını öğrenip o mamadan alın isterseniz. Bir de, fazla endişelenmeyin. Sonuçta onun için büyük bir değişiklik oldu. Korkak davranışlar sergilemesi, mama yememesi gibi şeyler ilk başlarda normaldir. Muhtemelen acıkınca yiyecektir. | Alışma süreci tamamlanınca herhangi gün yarım saat elinize alarak (aralıklarla yarım saat demeye çalışıyorum tabi) elinize alıştırabilirsiniz fakat bu cins kediler genel olarak kucağı veya ele alınmayı sevmez, aklınızda bulunsun. Sonra darılmaca, gücenmece olmasın. İnanın, her birinin sevgisini gösterme şekli farklı oluyor. | Evde bazı yerleri yasaklamanızda bir sakınca görmüyorum ben çünkü kediniz henüz küçük ve mutfak onun için tehlikeler barındıracaksa uzak durması daha iyi. Yine de, tanıması ve tabiri caizse kokusunu sindirmesi için bir sefer girip mutfağı tanımasına izin verin derim. | Son olarak; kedinize, sahibiyle birlikte sağlıklı bir ömür dilerim.

Heiter
Heiter

115202

Eklemeyi unuttum. Kedinize ton balığı vermeyin çünkü konserve ton balıkları kediler için aşırı yağlı. Onun yerine balıklı kedi mamalarından alabilir veya balığı buharda pişirip/haşlayıp, kılçığından ayırıp verebilirsiniz.

sonqkrall
sonqkrall

631

Gerçekden çok sağolun seviyorum elimi yalıyor sonra bir köşeye gidip kendini patilerini yalıyor.Sabah annem dedi kedi yok evde 5 dakika aradık bi baktık holde formattonun en altında karanlık seccadelerin olduğu yerin üstüne yatmış endişelendirdi.birde camı açıncaa hemen camın önüne çıkıor 3 . katdayız korkuyoruz düşer diye napmalıyız.Yaş mama vermelimiyim sizce viscas tarzı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 8854 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR