Kedim Yavru İran Kedisi Ve Çok Fazla Isırıyor. Ne Yapmam Gerekiyor?

Busraozcan__
Busraozcan__

3092 Puan

miniğim oyun niyetiyle elime ve ayaklarıma saldırıyor. onu bundan nasıl vazgeçirebilirim? büyüdüğünde zarar verecek boyutta olmasını istemiyorum. teşekkür ederim.

8 CEVAP

Aysetaha
Aysetaha

2124

Malesef büyüyünce geçmiyo:))))benim kızımda 2 aylıktan beri ısırıyo ayaklarımıza atlıyo ne kdr hayır desem de sonra yalıyo ama tekrardan yapıyo bi türlü vazgeçiremedim bu huyundan.bide Scottish olmasına rağmen bu hareketleri yapması da çok ilginç genellikle sakin kediler olur ama benimki ne tül bırakıyo ne tırmanmadık yer bence cins değil karakterle alakalı bi durum ayrıca spreyle su sıkıp cezalandırmak için odaya kapatamam bu şekilde ceza yöntemlerinide hiç doğru bulmyrm bence uygulamayın

tuandil
tuandil

2002

Elinizi ısırdığında elinizi hızlıca çekmeyin bu sefer daha sert ısırıyorlar oyun sanıp Miço oğlum da yapıyordu. Ben ısırdığı zaman katı bir ses tonuyla gözlerine bakarak hayır diyorum. Başta biraz daha zorluyordu sonra ısrarla hayır demeye devam edince ısırmak yerine yalıyor şapşal. Bir de bazen dişleri kaşındığında ısırmayı deniyor o zaman da aynı şekilde yapıyorum ve bırakınca oyuncaklarıyla oynatıyorum. Bu şekilde elinizle değil de oyuncaklarla oynamayı öğretebilirsiniz hem enerjisini atar hem de sizi ısırmaz o zaman :)

Elinizle oynatmayin bi olta alin ona alissin benim kedim 11 aylik çok sinirlendirmedigim sürece isirmiyor

Benim kedim de başlarda çok ısırıyordu. Bir sprey şişesine su doldurdum ısırınca hayır diye bağırıp su sıktım ve 15 dakika boyunca sevilmeme cezası verip 15 dakika odaya kapattım. Bunu birkaç kez tekrarlayınca ısırmaması gerektiğini anlayıp daha yapmamaya başladı. Şuan hiç yapmıyor siz de bu şekilde yapabilirsiniz işe yarıyor. Kolay gelsin :))

Desifora
Desifora

208

Büyüyünce geçer şimdi oyun oynuyor annesi kızma

Dilara63
Dilara63

7

Onu sevim

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

İran kedeileri 1 yaşına doğru uslanır bu zamanlarını çok ararsınız hatta iran kedileriyle dalga geçer bazı zekiler>! neymiş çok monoton peluş gibi monoton ve hareketsiz ..vb

yusufSahbaz
yusufSahbaz

638

Elinizle oynatmayın. Olta fare gibi oyuncaklar alın bunlarla oynatın. Elinizi ıstırmya başladı onu odadan atmak yerine siz belli bir süre ondan uzaklaşın yavrunuz sakinleşince onun yanına gidebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1399 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR