Yavru Kedimin Gözleri Akmış

Yusufp
Yusufp

911 Puan

Arkadaşlar merhabalar kedim doğum yaptı yaklaşık 10 gün oldu 5 tane canavarım oldu bugün gözleri açılmış ama birinin gözünün birisi açık diğeri kapanmış çapak givi bugün anne kedinin gozundede vardı akma bu neden olur ve neden geçirebilirim bir şey kullanmaya korktum henüz 10 günlükler çünkü

2 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Hem annenin hem de yavruların gözlerini ılık çayla silebilirsiniz, hiçbir sakıncası yok. Yavrularda gözleri açıldıktan sonra sıkça görünen bir durumdur çapakla kapanma durumu. Ancak eğer siz sildikçe sürekli tekrar kapandığını, çapaktan çok iltihap akıntısı görünümünü aldığını, gözde kızarmanın da başladığını görürseniz mesele enfeksiyona dönüşmüş olabilir. Bu durumda da antibiyotikli göz damlalarından kullanmanız gerekebilir ki durum ilerleyip göz kaybına kadar gitmesin. Ama bunlar sadece ihtimal tabii, siz şimdilik çayla temizleseniz yeterli olur.


Bol patili günler dilerim.

aslihan_e
aslihan_e

131012

Dendiği gibi çayla pansuman yapın baktınız geçmiyor Terramycin göz merhemi alıp sürün hiçbir şey olmaz, yıllardan beri yeni gözü açılan yavrularda kullanıyorum. Anne kedide de varsa Kedi Nezlesi ya da Korona enfeksiyonu geliştirmişlerdir. Yavrunun gözü kapalı kalırsa içi iltihap topluyor. Mutlaka bir şekilde müdahale edin ama tabi elinizle zorla açtırmayın kapandığında. Tobrased göz damlası da alırsanız iyi olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 168 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR