1 Yaş Sonrası Aşılar?

somnium
somnium

12709 Puan

merhaba, arkadaşlar. kedim 1 yaşını geçti. aşılarının hepsini geçen temmuzda bitirmiştik. şimdi 1 sene olacak. karma aşıyı kesin tekrar yaptırmayı düşünüyorum. ama lösemi, kuduz hakkında insanların önerileri çok karışık. siz 1 yaşından sonra hangilerini yaptırdınız?

7 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128941

lösemi, karma ve kuduzu her sene tekrarlıyoruz biz. iç dış paraziti de 3-4 ayda bir. eğer löseminin etkisi devam etsin istiyorsanız yaptırmalısınız. ayrıca kuduz her sene zorunlu, seyahat vs gibi durumlarda çok zorlanırsınız, söyleyeyim.

somnium
somnium

12709

@blue_hpood karmayı kesin yaptıracağız. iç+dışı 2 ayda bir tekrarlıyoruz. kuduz da ağır deniyor, herhangi bir yolculuğa çıkma planımız yok uzun bir süre de olmayacak gibi. lösemiye de pek sıcak bakan olmuyor, tekrarı için. yorumunuz için teşekkürler!

Tuanaalsk
Tuanaalsk

3960

Merhaba bende losemiye biraz korkuyorum acikcasi yaptırmayı düşünmüyorum

ilaydacakir
ilaydacakir

2996

Lösemi yıllık aşısını yaptırdım ben ama o kadar yan etkisi oldu ki birkaç gün sürekli keyifsizdi aşı yeri ağrıdı asla kendini elletmedi falan korkup veterinere götürdüm hatta bayağı korkunçtu bir daha yaptırmamayı düşünüyorum açıkçası başka kedilerle teması olmayan evden çıkmayan bir kedi çünkü. Kuduz konusunda kararsızım haziranda yaptırmam gerekiyor ama yine dışarı çıkmayan başka kedi görmeyen bir kedi yani kuduz ısırılmadan da bulaşabiliyor mu ki

ssedef28
ssedef28

10630

merhaba ben sadece karma aşı yaptırmayı düşünüyorum. yavruyken ilk lösemi aşısında aşı bölgesinde şişlik olmuştu ve kendine gelmesi birkaç gün sürmüştü korkuyorum o yüzden. kuduz aşısını da kedinizle beraber sürekli seyahat etmiyorsanız ya da kendi aracınızla yapıyorsanız bence yaptırmanıza gerek yok

somnium
somnium

12709

yorumlarınız için teşekkür ediyorum. lösemi aşısının, ilk zamanlarda yaptırılması öneriliyor çoğu kaynakta. çünkü sokaktan geldiğinde ne tür bir genetikle, hastalıkla gelindiği bilinmediği için. ki biz ilk sahiplendiğimizde yaptırmıştık. kuduz ise sadece yolculuklarda bakılıyormuş. ki eğer ani çıkan bir plansa kuduzu yaptırıp yine bilet alınabilir gibi. ki kuduz enfekte bir kedi ve yabani bir hayvanla geçiyormuş. öyle bir yerde de yaşamıyoruz, sanırım ben de sadece karma yaptıracağım.

Misislama
Misislama

843

@somnium kuduz aşısı için yolculuklarda uygulanma zamanı 1 aydan az 1 yıldan fazla olmamalı kuralı var aklınızda olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 137 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR