Yavru Sokak Kedisi

necateon
necateon

173 Puan

Merhaba öncelikle dün evimizin bahçesinde bir kedi buldum 3 tanede yavrusu varmış daha çok yenilerdi sanırsam o gün doğurmuş.
Ben de kediye sadece su fln veriyordum 2 gün sonra anne kedi yerde yatıp miyavlıyordu, babamı da ikna edip veterinere götürdüm anne kediyi sanırsam diğer kedilerin birinden hastalık kapmış şuan durumu kritik neyse asıl mesele yavru kediler.
3 tane yavru kedi var ve daha 3 günlük sanırsam. Veteriner süt tozu ve biberon verdi sanırsam 2 saatte bir beslemem lazımmış ve idrarlarını yaptırmam lazım bugün bunları yapmaya çalıştım (7 saattir bu durumdayım). Öncelikle yavru kedilerden birisi iri bayağı onda sıkıntı yok o çok azda olsa besleniyor ve idrarda da sıkıntı yok gibi ortancada da sıkıntı yok sayılır ama birisi çelimsiz hiçbir şekilde besleyemiyorum çok inatçı içmiyor zorlasam da içmiyor mamadan. Kısaca bunu nasıl besleyebileceğimi danışmak istiyorum ve nasıl bakmalıyım.

4 CEVAP

ssedef28
ssedef28

10630

merhaba bazı yenidoğan kedilerde emme refleksi bulunmuyor malesef başka biberonla beslemeyi deneyebilirsiniz. çişini her beslemeden sonra yaptırıyorsunuz ama kakasını da günde 1 kere yapması gerekiyor. sırtına hafifçe vurarak gazını çıkartmanız lazım geğirerek çıkartıyorlar hıçkırık gibi. adanada yaşıyorsunuz sanırım instagramda adana hayvan sahiplendirme sayfaları var orada ilan açtırıp süt anne arayabilirsiniz bu en mantıklısı

aslihan_e
aslihan_e

131067

Süt anne bulmak şu durumda o anneyi riske sokar. Yavruların annesi belki de ölümcül hastalık kapmış, yavruların taşıyıcı olup olmadığı belli değil, süt anneye ve varsa yavrularına hastalık taşıma riskini göze almak vicdansızlık olur.

necateon
necateon

173

önce annesinin iyileşmesini beklemeli miyim?
Annesi iyileşmezse illaki bir anne kedi şart mı?

necateon
necateon

173

Bu arada kendim büyütmeye çalışsam bile sadece kediler belli bir olgunluğa yetişene kadar bakabilirim zaten havanlardan anlayan ve sorumluluk alabilecek biri değilim muhtemelen sahiplendirmeyi deneyeceğim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 115 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR