Haftaya Kedim Geliyor Acil

da3458
da3458

1793 Puan

haftaya kedim geliyor ve sahiplendiğim yer onu ve annesini sürekli ciğer ile besliyormuş 2 aylık olduğu için yaş mama kullanacağız çiğerden sonra yaş mama yemezse ne yapabilirim ayrıca şuan aldığım mamalar kitten yaş mamalar alışmazsa çiğerli yetişkin yaş mama versem birşey olurmu ya da zorla alıştırıp biraz büyünce 3 aylık fln olunca ciğerli yaş mamaya mı geçeyim

13 CEVAP

lodoss
lodoss

824

yavru kediler için olan kuru mamalardan alabilirsiniz yaş mama haftada bir verilmeli fazlası sağlıklı değil ishal olabilir. kuru mamaya alışması için yaş mamadan biraz alıp karıştırabilirsiniz ama gerek olacağını sanmıyorum. yoğurta da bayılıyorlar 1 yemek kaşığı verebilirsiniz gün içerisinde.

pistan32
pistan32

107013

Kedilerimiz brokoli sevmeyen birer çocuk gibiler:))

Gul36
Gul36

113362

@kedimvarbenim , Çünkü Schesir, Naturea gibi iyi yaş mamalarda katkı maddesi bulunmuyor, bu yüzden kediler saldırmayabiliyor. Diğer kalitesiz mamalarda tıpkı bizim cipsimiz, kolamız gibi bağımlılık yapıcı maddeler olduğu için onları daha çok seviyorlar. Sabredip beklerseniz kaliteli mamaların arasından da sevdiği bir şey bulabilirsiniz. Benimki de küçükken Schesir ton balıklıya bayılıyordu ama artık koklayıp kaçıyor. Ama tavuklusunu seviyor mesela. İlk sahiplendiğimizde de komşumuz mamamız yok diye idareten ciğerli, pek de kaliteli olmayan bir yaş mama vermişti, onu saniyesinde bitirmişti mesela. Maalesef iştahla yedikleri her mama iyi olmuyor.

Ohmuo
Ohmuo

86

Ciğere alışıksa zor gelir kuru mama. Ciğerin içine kuru mama karıştırıp zamanla içindeki kuru mamayı arttırarak verin

pongul
pongul

113342

duzgun bir yas mama alin lutfen. mesela naturea, gimcat, schesir
bir de guzel bir kuru mama mesela nd kitten.

sophiee
sophiee

103370

Schesir ile kavga benim miniğimde de var maalesef. Doğru düzgün koklamıyor bile. Çareyi severek yedigi ortalama kalite yaş mamadan bir tatlı kaşığı kadar yaş mamayı önce koklatıp sonra içine karıştırmakta buldum :)

pongul
pongul

113342

benimkiler naturea ton balik karidesli ve schesir balikli turleri kupletiyolar.

Cathorn
Cathorn

12106

öncelikle şunu söylemeliyim ben 2 gün önce sahiplendim kedi gelmeden önce kedinin girebileceği her deliği kapatın çünkü giriyorlar ve saatlerce miyavlıyorlar dışarı çıkmıyorlar, almaya çalışınca tısslıyorlar.kedi eve gelir gelmez üstüne çok düşmeyin bırakın evi tanısın yanında normal davranın benim kardeşlerim çok sevdiler sarıldılar falan korktu hep kaçtı, duzen ilk geldiğinde hemen kurulmaz biraz uğraşmanız kedinin sizi sizin kediyi tanımanız lazım, masaların,sehpaların üzerinden kırılabilecek şeylerin olmadığına dikkat edin çünkü kırıyorlar. gerçi her kedi farklıdır siz onu tanıyınca daha iyi anlarsın.

Sürekli ciğer iyi olmaz a vitamini çok yukleniyomus diye okumustum bir yerde

pongul
pongul

113342

ton balikli yavru kedi yas mamasina hayir demeyecektir. mesela naturea tuna, schesir ton balikli yavru kedi mamasi. onu akabinde nd kitten ile karistirarak vermeye baslayin gecis kolay olur.

pongul
pongul

113342

teleskopakvaryum sitesinden aliyorum ben naturea yas mamalari memnunum.

*********dan schesir aldım ben de sitedeki önerilere bakıp. daha önce gourmet yiyordu. somonluyu filan nazlanarak yedi ama normalde yaş mamaya çıldıran kedim içinde pirinç de olan balıklı mamaya hiç bakmadı bile.

kayaomer
kayaomer

5563

kuru mama ve yas yeterli olacaktir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 874 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR