Kedim Depresyona Girdi Ne Yapmalıyım

Nihangenc
Nihangenc

338 Puan

Merhaba 3.5 yaşındaki kedim benimle yaşıyor ben tatile gittiğim için on günlüğüne kedimi annemlere bıraktım daha öncede bunu yapmıştım. Birkaç gündür kedimde değişik hareketler gözlemlemişler dün ilk defa hayatında kakasını halıya yapmış sanırım ishal durumuda var veterinerlerle konuştuğumda depresyona bağlı anksiyete olduğunu söylediler. Evde şuan biraz kalabalık normalde kedim benimle yanlız yaşamaya alışkın. Veterinerler hafif bitkisel bir anksiyete ilacına başlamam gerektiğini söylediler. Daha sadece bir kere dışarı tuvaletini yapmış ama devamı gelebilirmiş. Aranızda bu durumu yaşayan var mı kedim için bitkisel anksiyete ilacı kullanmalı mıyım biraz tedirginim

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128857

Veteriner tüm testleri yaptı, hemogram-biyokimya yapıldı, bir şey çıkmadı ve sonuçta depresyon olduğunu düşündü öyle değil mi? Kedilerin halıya kaka yapma nedeni sadece ishal olmaları bile olabilir. İshal olup halıya kaka yapmasının nedenine kesin depresyon diyemezsiniz. Mama bozulur, farklı bir şey yer vs. ishal olduysa çevreye yapabilir. Bitkisel anksiyete ilacına neden başvurasınız ki? Eğer psikolojikse sorun kedide değil, çevredeki kalabalıkta. Bir insan düşünün her gün patronundan azar işitiyor, sakinleştirici alınca problem ortadan kalkar mı? Ev kalabalıksa ona özel bir oda versinler, kedi orada kalsın. İshal için sulu pirinç lapası yedirsinler. Eğer ki parazit-hastalık şüphesi vs. kesin yoksa.

Sukufe-Cici
Sukufe-Cici

1182

Veterinerin onerisi illaki dogrudur. Ancak elbette icinde ticarette oluyor. Sadece 1 kez kakasini yapti diye bence baslanmaz. Kediler sandigimizdan daha çok bizi onemsiyor. Bir defa biraktiniz ve tepki gostermediyse olayi anlayamadigindandir. Ikinci birakisinizda bi sure gelmeyeceginizin bilincine vardigi icin tepki gostermistir. Ishal durumunu bilemem ancak tek kakadan dolayi baslanmaz ilac. Baska neler yapiyor? Yaniniza hep gelirdi simdi gelmiyor mu? Her yaptigi seyin zittini mi yapiyor?

blue_hpood
blue_hpood

128731

kediler sandığımızdan çok bizi düşünüyor mu? hayvan muhtemelen zorluk altında bir dışavurumda bulundu. kediniz cins kedi mi? cins kedilerde daha çok bu durum görünüyor. ben de şu an yolculuğa çıkacağım için passiflora kullanmaya başladım, veteriner hekim de passiflora özlü bitkisel sakinleştirici önermişti hatta ismini yazayım dr. animal relax, içeriğine bakabilirsiniz. bazı kediler ortam değişikliğinde vs korkabiliyor veya strese giriyor, bence bitkisel tarzda bir şeyler kullanılabilir ama bu süreçte kedinizle biraz daha anladığı dilden konuşulmalı bence. gün içerisinde biraz daha oyun oynatın, yaş ve ödül mamaları verin, kakasını yaptığı yer halıysa onu da kaldırmanızı öneririm. bir de ilk defa ev kalabalıksa bundan dolayı da stres olmuş olabilir. bence söylediğim gibi biraz üzerine düşün, kucağa alınmayı seviyorsa biraz daha kucağa alıp sakinleştirin, sevdiği şeylerden sunun. bu süreçte tekrar yaparsa bence bitkisel bir şeyler kullanılabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 109 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 84.484 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR