Kedim Yemek Yemiyor

yusuf2645
yusuf2645

2579 Puan

Arkadaşlar kedim birkaç haftadır iştahsız. Kısacası havalar ısındığından beri. Veterinere götürüyoruz. Veterinerimiz kedinin sağlıklı olduğunu ve bizi kullandığını söylüyor yaş mama için. Sıcak havalarda kedilerin kuru mama yemek istememesi normal diyor. Fakat sorun şu ki kedimiz yaş mamayı da çok iştahlı yemiyor. Arada yiyor. Onun harici keyfi yerinde gözüküyor. Rahatsızlığı var gibi davranmıyor. Biraz kilo kaybetti iştahsızlıktan. Ayrıca üstüne pireler vardı ve tüy kustu (malt kullanmaya başladık) ve tıraş oldu. Pirelerden kurtulmak ve tüy yutumunu azaltmak için. Onun harici tavuk ve kıyma verdiğim zaman yiyor hoşuna gidiyor. Öğünleri daha iştahlı hale getirmek için ne yapabilirim? Ne zaman düzelir kedim? Çeşit çeşit yaş mama deniyorum ama bu sefer de yağlı beslenmii oluyor. Geçen sene karaciğer rahatsızlığı geçirdiği için korkuyorum böyle yağlı beslemeye. Yağsız kuru mama için de dediğim gibi çok iştahsız. Yardım ederseniz sevinirim.

2 CEVAP

Sukufe-Cici
Sukufe-Cici

1182

Kediler yas mamaya alisinca kuru mamayi istemiyor. Kuru mamaya tavuk suyu katip biraz sisirebilirsiniz. Benim kedim hastayken bi tek bunu yiyordu. Deneyin derim

blue_hpood
blue_hpood

128731

yaş mama yediğinde yağ almış olmuyor yalnız, protein almış oluyor:) yaş mama kaliteli olduğu sürece her gün bile verebilirsiniz, hiçbir sakıncası yok. elbette maddi imkânınız varsa bir ömür böyle besleyin derim fakat imkânınız yoksa ara sıra yine bu şekilde ciğer, kuzu, dana, hindi, balık haşlayıp suyuyla verebilirsiniz. şu dönem iştahsız olması normal, her kedide sıcaktan dolayı biraz iştahsızlık görülüyor. bu arada kuru mamaya herhângi bir şey katıp vermenizi önermem daha sonrasında kuru mamayı sade şekilde yememekte ısrar edebilir. kuru mamanın yağ oranına bakarsanız muhtemelen yaş mamadan daha fazladır. bir de tüy yutmasını azaltmak için malt verin ve furminatör gibi kaliteli taraklarka düzenli tarayın, kedinizi tıraş ettirmeyin. pireler için de iç dış parazit uygulandığında iki günde döküyorlar hemen hemen, bilginize.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 69 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 84.488 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR