Köpeğim Az Miktarda Çiğ Et Yedi Hemen Aldım Önünden Ama Biraz Yedi Bir Şey Olur Mu

7 aylık terrier cinsi

4 CEVAP

septikbaykus
septikbaykus

17255

Abartmayın bu kadar lütfen.

Infernus
Infernus

111806

Durmuş çiğ et mi? Bakınız tamam barf besleme diye bir şey var hatta düzgün yapılırsa daha sağlıklı ancak bu işin kitabını yazanlar bile bilinçsiz, yanlış barf beslemenin bir canlı için en zararlı şey olduğunda hem fikirler. Öyle kasaptan çiğ eti al önüne at değil. Almanyada bile bu tür besleme önerenler mutlaka etin temin edildiği yerin sürekli sağlık kontrollerinden geçirilen yerler olması gerektiği ve saklama koşullarının en yüksek eksi 32 derecede en fazla 3 ay olması gerektiği vb gibi bir çok şart söylerler. Ki Almanyada gıda denetimlerinin özellikle et ne kadar sıkı olduğunu az çok biliyorsunuzdur.


Ülkemizde maalesef böyle sıkı bir mekanizma yok. Et dışarıda durduğu her dakika katlanan sayılarla bakteri üretir. İçinde de parazit yumurtaları bulunabilir. Salmonellayı da mutlaka duymuşsunuzdur. Bir zaman önce pişirilmiş kuru ve yaş mamalar bile toplatıldı geri çağrıldı binlerce evcil hayvan öldüğü için. O yüzden bütün şartları sağlayamayacaksanız barf tavsiye etmiyorum.


Soruya dönecek olursak köpeklerin bakteriler karşısında mükemmel bir bağışıklık sistemi olmasına rağmen yine de bir gözlemleyin ne olur be olmaz. Herhangi bir hastalık şüphesinde veterinere götürün. Bununla birlikte iç parazit uygulaması mevcut değilse yaptırın.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Bakınız köpeklerde barf ve rav beslenme.

seymaxhy
seymaxhy

512

Bişi olmaz be

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2177 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR