Kedinin İşemek İçin Kum Kabı Ve Etrafını Tercih Etmesi Hk.

P_itirik
P_itirik

511 Puan

Arkadaşlar, 1 yaşında tekir bir dişi kedim var. Yine evde 3.5 yaşında tekir bir dişimiz daha var. Aramıza yeni katılan genç arkadaş 6 aylıkken kızgınlığa girmesiyle yeni bir alışkanlık edindi: kum kabının dışına işemek. Evim küçük olduğu için iki kum kabını da banyoda bulundurmak durumundayım ve günlük temizliğini sağlıyorum. Fakat bu küçük arkadaş kızgınlıkta edindiği davranışı ilerleterek artık işemek için kumu neredeyse hiç kullanmıyor fayansa işiyor gidip kum kabından da iki üç kum tanesi taşıyıp kapatmaya çalışıyor. Veterinerimiz röntgen vb. yöntemlerle kontrolünü sağladı lakin hiçbir sağlık sorununa ulaşamadık. Her akşam işten dönünce veya sabah uyanınca yine nereye işedi stresi beni çok yordu var mıdır çözüm önerileriniz?

18 CEVAP

AlbayFatmanur
AlbayFatmanur

2982

Bende o kumu kullanıyordum. Aynı sorunu yaşadım denk mi geldi bilmiyorum. Ama kumdan olacağı hiç aklıma gelmemişti 6 aydır etrafa işiyor.


1 hafta önce başka bir kuma geçtim, tuvaletini komple temizledim ve yeni kumu koydum. Maşallah diyeyim 1 haftadır kumuna yapıyor.
Kumu değiştirin bence. Bir de kum paspası varsa onu da kaldırın.

P_itirik
P_itirik

511

Bir kabını ever clean çoklu kediyle doldurdum diğer kapta yine van cat aktif karbonlu kum var. Yine de dışarı bir kez işedi ama gözlemleyeceğim. Hem iki farklı kapta iki farklı kum oluşu da karşılaştırmam için fırsat diye düşünüyorum

P_itirik
P_itirik

511

@albayfatmanur paspas olmadığında da çok kum tanesi dağılıyor. Benim iki kedi sondaj çalışması yapmayı seviyorlar

AlbayFatmanur
AlbayFatmanur

2982

Benimde kedilerim öyle, hele etrafa işeyen maşallah karşı mahalleye atar kumları 😅 ama paspası istemiyor sadece deneyimlemek için, sorunu bulabilmek için 1,2 gün en azından kaldırın veya o paspasıda üzerinde hiç koku kalmayacak maddeler ile temizleyin derim ben.

P_itirik
P_itirik

511

İlk alışkanlığını lavaboya işeyerek başlattı bunu belirtmemişim.

Ahudr
Ahudr

12474

Hangi kumu kullaniyorsunuz belki kumunda onu rahatsız eden bir sey vardir idarıyla temasında

P_itirik
P_itirik

511

Vancat’in aktif karbonlu gri paket kumunu kullanıyorum çok uzun süredir

blue_hpood
blue_hpood

128941

kediniz büyük mü? dev boy tuvaletlerden öneririm, bir de üç kedi için en az dört tuvalet olmalı. imac maddy kullanıyorum, 6 kiloluk panterim çok rahat sığıyor içerisine.

P_itirik
P_itirik

511

Kedimiz ufak bir arkadaş, nitekim diğer kara kız da yaşına ve kilosuna göre iri cüsseli değil sığma konusunda pek sıkıntı yaşamıyorlar

P_itirik
P_itirik

511

Biraz önce yine kabın yanına işemiş. Peçeteyi çişine bulaştırıp kuma koyup kendisini de kumun içine koydum hiç tenezzül edip kapama refleksi bile göstermedi o kadar da normalleştirmiş. Ben patiklerini kazıyormuşçasına yaptım umursamadan çıktı gitti

P_itirik
P_itirik

511

Arkadaşlar benzer deneyimi olup, çözümleyen varsa lütfen bir yönlendirme ve tavsiyede bulunsun. Minik arkadaşı çok seviyorum, hayatımda gördüğüm insanlarla ilişkisi en gelişmiş kedi. Ancak, yaz geldiği için haliyle sıpa çok su içiyor ve gölet gibi yapıyor banyoda her yeri. Diğer kedim için de sağlıksız ve konforsuz bir ortam oluşuyor.

aslihan_e
aslihan_e

132134

Tuvaleti açık mı kapalı mı? Tuvalet de açıksa bir çözüm bulmak imkansız gibi.

aslihan_e
aslihan_e

132134

Bir de benim kedimin biri eğer ki tuvaletini başka kedi kullanırsa asla ona yapmaz, onun tuvaletini başka odada tutuyorum, çişi gelirse söylerse tuvalete gideriz, söylemezse nadir olarak böyle diğer kedilerin kum kabının yanına yapıyor. Hayvan çoğu zaman çişini tutuyor mecburen. Sizinki de diğerlerinin tuvaletinden tiksiniyor olabilir. Temiz bile olsa onlar kullanıyor diye kullanmıyor olabilir.

aslihan_e
aslihan_e

132134

Bu arada kısırlaştırdınız değil mi?

P_itirik
P_itirik

511

@aslihan_e evet kısır bir dişi. 5 aylıkken kızgınlığa girmesiyle başlamıştı bu davranış. O zamanlar lavabonun ortasına işiyordu sadece. Kısırlaştırıldıktan sonra 1-2 ay böyle bir sorun yaşamadık ardından yine başladı. İki tuvalet var ikisi de kapalı gayet geniş zaten işeme sorunu olan arkadaş 4 kilo diğer arkadaş da 5.5 kilo boyutla ilgili olduğunu sanmıyorum. Kazma hareketini yaparken yakalayıp kuma koyarsam çişini kuma yapıp kapatıyor. İşediği yerlerdeki kokuyu tekrar almaması için sholk markasının sprey temizleyicisiyle işediği yerleri temizliyoruz ancak pek fayda göremedik. Biraz önce kum kabını temizleyip, ever clean markasının çoklu kedi kumunu döktüm bakalım belki diğer kedinin çişinden falan rahatsız olduğu için böyle bir şey yapıyordur belki. Kedi sayısı + 1 kum kabı denkleminden yola çıkarsak 3. Bir kum kabını almamın faydalı olacağını düşünür müsünüz?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 320 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.103 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR