Kedimin Yürüyüşü Tuhaflaştı

Ladykiz
Ladykiz

166 Puan

Merhaba,
Yaklaşık 2 ay kadar önce sokak kedisini kisirlastirip bakmaya başladım dişi kediydi.2 hafta kadar önce yemek yemediğini farkettim,kilo verdiğini gözlemledim su içmiyor.
Eve getirdim evde bakmaya başladım 1 hafta oldu antibiyotik verdim yaş kuru mama en iyilerinden aldım.Yemek yemesi duzeldi ama su içmiyor şırıngayla veriyorum ve yürümesi çok tuhaf sağa sola gidiyor hafif.
Sarhos gibi sanki.Surekli uyuyor.
Ne yapacağımı bilmiyorum.Boyle bir şey başına gelen oldu mu ? Aşırı kilo verdi.

5 CEVAP

Sukufe-Cici
Sukufe-Cici

1237

Fip olabilir mi? Benim kedimin yuruyusu tuhaflasinca arka bacaginin karnina yakin kisminda ufak bir top hissettim. Bu da islak fipmis ultrasonla bakildi cesitli testler yapildi.
3 cesit fip var islak, kuru, norolojik.
Sizin anlattiginiza gore norolojikte olabilir.
Yemeyi azaltiyor ve hareket etmiyorlar agridan. Çok gecmeden veterinere goturun. Umarim bu durum degildir. Daha basit bir sorun cikmasini umarim🙏🏻

SevimliCadi
SevimliCadi

108405

Benim de aklıma ilk önce FIP geldi. Umarım başka bir nörolojik hastalık çıkar. En kısa sürede bir uzmana baktırmanızı öneririm.

Tolga_yay26
Tolga_yay26

4514

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun patili dostunuza İnşallah fip değildir yemek değilde su içmemesi normal şuan havalar çok sıcak olduğu için kediler fazla su tüketmiyorlar nedenini bilmiyorum ama çok kişide aynı şey var bunun sıcak havadan olduğunu düşünüyorum sürekli uyumasına gelince uyur zaten kediler günlük 20 saate kadar uyuyabilen canlılardır yalpalayarak yürümesi fip düşüncesi uyandırıyor evet ama bunu uzman bir veteriner hekim anlayamazsınız gözlemlemelerinizde dikkatinizi çeken başka birşey oldumu mesela kedinizde aralıksız sürekli hırıltı varmı mırlamak değil ve ağzından köpürme yürürken birden düşme gibi bunlarıda gözlemleyip son olarak yeni açılmamış olan alanında uzman veteriner hekim yada hayvan hastanesine götürmeyi ihmal etmeyin

BusraO
BusraO

1674

Merhaba , bahçemde baktığım sokak kedisinin sallanarak yürüdüğünü farkettim, baya zayıflamış ve istahsizdi. bugün veterinerimize götürdüm maalesef nörolojik fip çıktı . Kulak içi , diş eti , pati renklerine bakın. Sarılık varsa dengesiz yuruyorsa fip olma ihtimalini arttırır. Geçen sene evdeki kedim kuru fip olmustu , GS ilaciyla iyileşti. Şuan çok maliyetli olduğundan hap formundaki ilaçla tedavi edeceğiz. İnşallah fip değildir , geç kalmadan mutlaka veterinere götürün.

Ahudr
Ahudr

12474

Peki bu kisirlastirma islemini yaptirmadan once gerekli tahlilleri yaptirdiniz mi bağışıklığı düsükse bu sebeple bile fipe cevirmis olabilir yani bunun sebebi farkında olmadan siz de olmuş olabilirsiniz.Umarım bu süreçte onu kaderine terk etmez gerekli tedavisini yaptirabilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 193 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.103 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR