Sizce Kedim Kaç Aylıktır

Coconutbey
Coconutbey

15696 Puan

Kedimi kısırlastiricam veteriner de uygun dedi ama bana daha ufak gözüküyor sokaktan aldığımız için de kaç aylık bilmiyorum sizce tahmini kaç aylıktır şuan? 4 aydır bende :)


7 CEVAP

Sukufe-Cici
Sukufe-Cici

1237

5-6 gibi geldi bana😊 kisirlastirma islemini kizginliga girmeden yaptirmak daha dogru demisti bizim veterinerimiz. O hormonlarla tanismamis olmasi olasi kanser turlerini engelliyormus vs. Tabi herkesin farkli gorusu var. Veterineriniz en dogrusunu bilir. Saglicakla

Snzlc
Snzlc

17672

4-5 duruyor. Kısırlaştırma için acele etmeyin derim.

Venusuranus
Venusuranus

103955

Resimler yanıltıcı olabilir. Ama kaliko cinsleri genellikle daha tombik oluyorlar 🤣🤣 yani görüntüleri daha büyük gözükse de küçük olabilir başka bir veterinerede danışın eğer tereddüt ettiyseniz bence

BLCNuray
BLCNuray

670

Kediniz 5 aylık gibi duruyor kızgınlığa girdi mi bilmiyorum ama kızgınlığa girdikten sonra yaptırın. Bir de bildiğim kadarıyla çok erken kısırlaştırmak iyi değil çünkü gelişimleri yavaşlıyormuş. En az bir 6 aylık olmasını bekleyin bence.

AhsenAise
AhsenAise

117695

Bizlerin tahmini ile kedinin sağlık konusunda bir girişimde bulunmamanizi naçizane öneririm
Hekiminiz genel muayene ile yaşıni en doğru şekilde " tahmin " eder
Kilosu ve değerlerine bakıp sizi doğru yönlendirir.
Lakin hekimler arasında da ihtilaflı bir konu kısırlaştırma yaşı,başka bir hekimden de görüş almanız daha sağlıklı olacaktır

SevimliCadi
SevimliCadi

108188

Kediniz 4 aydır sizdeyse, en az 4 aylıktır. Bulduğunuzda görünüşü nasıldı? Kaç aylık gibiydi? Kedinizin yavruyken ağzına bakma şansınız oldu mu? Diş sayısından kabaca kaç aylıkken bulduğunuzu çıkarabilirsiniz.


Kedilerin genellikle 6 aylık civarındayken kısırlaştırılması tavsiye ediliyor, kızgınlığa girmeden önce. Ama 4-5 aylık olunca da kısırlaştırma yapılabiliyor. Bazı kediler kızgınlığa erken girdiğinden kısırlaştırma yaşı kediden kediye değişebilir.


Kedinizin kilosuna dikkat etmenizi öneririm. 2,5 kilonun altındaysa anesteziyi kaldırması güçleşiyor bildiğim kadarıyla.


Sizinki 5 aylık gibi görünüyor. Kilosu da 2,5 üstünde sanırım. Veterineriniz uygun bulduysa, testlerde de bir şey çıkmadıysa kısırlaştırmamanız için bir engel yok, diyebilirim.

hellothere
hellothere

1132

kaç yaşında olduğu hakkında veterinerin fikir belirtmesi daha doğru olur onlar dişlerine bakarak aşağı yukarı bir zaman belirliyorlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 138 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR