İmkanı Olmayanlara Fikir Olsun :)

Bebekfabri
Bebekfabri

2050 Puan

Merhaba arkadaşlar.. Biz Fabri'yi sahiplendiğimizde ona tırmalama tahtası almamıştık. Henüz iki aylıkken yeni halımın üstüne annemin kedisi çişini yapınca 11 yıllık eski halımı serdim yıkamadan gelene kadar. Sonra yeni halım geldi, sonra eski halıyı sardım kapının arkasına dayadım yıkamaya yollamak için. Bizim oğlan gitti geldi kucakladı onu. Baktık inmiyor. Sardık bantla iyice. Devrilme olasılığını ortadan kaldırınca 9 aydır onu tırmalıyor düzenli olarak. Yüksek olduğu için hoşuna gidiyor:) Altından düzenli tırnak topluyorum. Bi güzel törpülüyor. Eşyalarımda da hasar yok ;))

15 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Valla mantıklı gelse de çok toz topluyor halılar :/


Biz tırmalama tahtasını kendimiz yaptık. Bir dolap kapağını zemin olarak kullanıp üzerini patlamış bir şişme yatağın süet kısmıyla kapladık ve üstüne kalın bir tahta çubuk (masa bacağı aslında-90cm) sabitleyip etrafını kalın sisal iple sardık. Çubuğun üstüne de geniş bir tahta kavanoz kapağını sabitledik ve etrafına iple bir oyuncak fare bağladık. Bu ürünlerden sadece sarmak için ipi satın aldık. Diğer hepsini geri dönüştürerek kullandık :D

aleyn
aleyn

113859

bizim oda da bir tane çimen yeşili orta kalınlıkta shaggy halı var yayıla yayıla döne döne tırmalıyor olmadı çevirip altını tırmalıyor yuvarlıyor içine girip tırmalıyor bu halı sayesinde eve geldiğinden beri tırmalama derdimiz olmadı :D

ursaminor
ursaminor

116511

Buldum burada bir fotoğraf profiline koydum Fıstığın. Oradan bakabilirsiniz :)

ursaminor
ursaminor

116511

Teşekkür ederim yorumlara...


Sophiee, cesaret ;) Ne kadar kötü olabilir ki? :) O sol taraftaki sehpayı da biz yaptık. Aynı kitaptan hem bende hem de eşimde varmış. Evde de kötü bir sunta vardı (neyden sökmüşsek artık :D). Üzerine sayfaları yapıştırıp cilaladık. Gayet güzel oldu :D

kedilimadam
kedilimadam

114398

@ursaminor ben pek gözümde canlandıramadım ama fotoğrafını paylaşabilir misiniz mümkünse, çok merak ettim ben de denemek istiyorum becerebilirsem:)

ursaminor
ursaminor

116511

Akşam eve gidince paylaşacağım :D

sophiee
sophiee

103370

Pek güzel olmuş. Bizimkinin tırmalama tahtası neredeyse yarı boyuna geldiği için iki büklüm oluyor. Uzunlarından da beğendiğimiz modelleri maalesef çok pahalı. Kendimiz yapsak eciş bücüş bir şey olur tutup da odanın ortasına koyamam sanıyordum ki önyargılarım yıkıldı şu an :)

Bebekfabri
Bebekfabri

2050

@ursaminor toz toplasa toplasa en üste denk gelen kısım toplar diye düşünüyorum ki henüz toza pek rastlamadım. Altında ki tırnak ve iplikler dışında :) Şu an tırmalama tahtası da alsam, yapsam halısını arar biliyorum. Sizin yaptığınız da güzel olmuş elinize sağlık. Fikirlere her zaman ihtiyaç vardır ;)

Heiter
Heiter

115202

Biz de kedilerden sonra halıları toplayıp kaldırdık. Bir tanesi dediğiniz gibi sarılmış halde ve dik şekilde duruyordu. Kediler tırmalama için kullandı fakat tavsiye etmem. Sökülen ilmekler her yere dağılıyor. (Belki de halının yapısından kaynaklanıyordur, bilmiyorum.) Biz, tırmalama tahtası olsun diye yapmamıştık ama bu kadarını gözlemleme şansımız oldu.

seymaxhy
seymaxhy

512

Hahah mantıklı

Bebekfabri
Bebekfabri

2050

@heiter zaten bi ucu eskidi :D Dönüşümlü olarak uçlarını değiştiriyorum. Dediğiniz doğru iplik çıkıyor ama uzun kullanımda biz 9 aydır kullanıyoruz. Bende onun için kullanmadım tamamen tesadüf oldu :)

Bebekfabri
Bebekfabri

2050

@aleyn ne ile mutlularsa onla haşır neşir oluyorlar :) Bizim oğlan da öyle. Bazen ters toplanmış bulunca diğerlerine sarıyor. Ama başka bir şeye zarar vermiyor. Bu da tırmalama ihtiyacını karşıladığını gösterir. O mutlu ben mutlu. Sanırım eski bir 6 metre kareye daha ihtiyacım var :)))

zuhall
zuhall

10265

Bizimkinin de en sevdigi sey ikeanin hasir camasir sepetini tirmalamak. Baslarda kiziyordum ama artik izin veriyorum oyle kullaniyoruz. Yeni camasir sepeti almayi dusunen olursa aklinda bulunsun cok yonlu :))


soyle birsey
camasirsepeti

Bebekfabri
Bebekfabri

2050

@zuhall bu da iyiymiş :) neyi seviyorlarsa onlara o imkanı yaratmak güzel. Hepsi kedi olsa da, her birinin kendine has karakterleri var. Sağlıkla yaşasınlar..

:D:D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1144 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 14 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR