Günde Kaç Gram Mama

da3458
da3458

1793 Puan

yavru kedime ölçü kabı aldım sizce bir öğününü kaç gram vermeliyim günde 3-4 öğün yediklerini duydum 1 öğününü kaç gram vereyim? 2 ya da 2,5 aylık

6 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Kediniz 1yaşına gelene değin öğünlü beslememenizde, mama kabını sürekli dolu tutmanızda fayda var.Gelişimi için her ihtiyaç duyduğunda mamaya erişebilmesi çok önemli.

Infernus
Infernus

111806

Kusana kadar yesin :) kusmak şunun için önemli yiyebileceği mama sınırını öğreniyor yavru. Sonra kendine göre bir limit belirliyor. Kedilimadamla hemfikirim sürekli mama bulunsun yemesini de teşvik edin. Büyüme çağında her şey fayda.

Aysetaha
Aysetaha

2124

Mama miktarları aldığınız mamanın üstünde yada yan tarafında kaç aylık ve kaç kiloysa kediniz ona göre verildiği yazıyo örnek olarak 50 gr yazıyosa o 50 gr mamayı 4 e bölmeniz gerekiyo gün içinde ama bence gramla vermeyin o daha bebek gelişim zamanında şu anda bırakın canı ne kadar istiyosa o kdr yesin

kayaomer
kayaomer

5563

50 gr ideal

Terranova
Terranova

2391

Mamanın üzerinde yazar fakat genel olarak 40-50 gr. uygundur. Ne kadar hareketli olduğunada bağlı tabi. Kediniz çok hareketliyse, mamanın üzerinde yazan oran biraz aşılabilir, problem olmaz.

iozksn
iozksn

950

Merhaba,
Kuru mamaya geçene kadar yaş mamayı bol bol verebilirsiniz, çoğu sudan oluştuğu için bir sakıncası olmadığı gibi yavrunun büyümesi aşamasında istediği kadar yemesinde bir sakınca yok. Kuru mamaya geçtiğinizde de @kedilimadam'ın da belirttiği üzere 1 yaşına gelene kadar mama paketinin üzerinde belirtilen miktarı mama kabına koyun, o istediği zaman gidip gelip yer, sıkıntı olmaz.
Aslında eğer kedinizde herhangi bir beslenme ile ilgili sorun olmadığı sürece günlük yemesi gereken miktarı vermenizde sakınca yok, kediler doyduğunu anlamayan hayvanlar değiller. Karşı koyamadıkları derecede lezzetli gelen aşırı kalorili ürünlerin (ödül maması gibi) çok sık verilmesi sakıncalı diye biliyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 714 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR