Sokaktaki Disi Kediyi Kisirlastirma

nht
nht

2596 Puan

Iyi gunler demin yazdım ama soru gitmedi galiba. Disi kedilerin hamile oldugu ciftlestikten ancak minimum 2-3 hafta sonra anlasilabiliyormus. Peki bu durumda sokaktaki disi bir kediyi kisirlastirmak istesek hamile olup olmadigindan nasıl emin olacagiz. Bu konuda izlenen yol nedir. Yani emin olmak icin evde 3 hafta ixole edip bakacak durumumuz da yoksa.... bahceye gelip giden disi bir kediyi kisirlastirayimmi diye dusunuyorum ama hamileyse bunu yapmak istemem.

4 CEVAP

Ahudr
Ahudr

12474

Valla öncelikle böyle bir karar verdiyseniz lutfen bunu belediye veterinerinde degil özel veterinerde gerekli tahlilleri yaptirarak yapın zaten o zaman hamile mi degil mi anlarsiniz.

aslihan_e
aslihan_e

132134

Yeni hamileyse yaptırın gitsin, yavrulara bakacak mısınız? Zaten 100 yavru doğuyorsa acıyıp mama veren olursa, şanslıysa 1-2 yıl yaşarsa yaşıyor. O kadar acı çekerek ölüyorlar ki doğmasınlar daha iyi.

SevimliCadi
SevimliCadi

108405

Dişinin hamile kalması için kızgınlıkta olması gerekir. Değilse kalamaz. Hamileliğin ilk ayında dişi kısırlaştırılabiliyor, ancak 4. veya 5. haftadan sonra yapılacak operasyon dişi kedi için tehlikeli olacağından kısırlaştırma yapılmıyor diye biliyorum.


Hamile olup olmadığını ilk haftalarda ekipman olmadan anlamanız çok güç. En iyisi veterinere götürüp baktırmak. Hamile mi, hamileyse kaçıncı haftasında vs. öğrenin. Doğacak yavrulara bakma ve sahiplendirme sorumluluğunu almayacaksanız, operasyon için de bir sıkıntı yoksa, dişiyi kısırlaştırmanızı tavsiye ederim.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Döllenmeden 2-3 hafta sonraya kadar kısırlaştırma yapılabiliyor.
Elinizi çabuk tutarsanız kısırlaştırabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 160 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.103 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR