Kedim Halsiz, Yemek Yemiyor.

DilaraYzc
DilaraYzc

270 Puan

Kedim ishal olduğu için ve yemek yemediği için bugün veterinere götürdüm. İğne yaptı ve bir ilaç yazdı... Eve geldiğimizde halsizleşmeye başladı, hep uyuyor. Ona zorla şırıngayla yumurtanın sarısını veriyoruz, yememek için direniyor. FIP virüsü olabilir mi diye endişeleniyorum. Veterinerimiz çarşamba gününe kadar yemek yemezse getirirsin dedi. Benim korkum o zamana kadar kedim yaşayacak mı? Kedim bir günlüğüne arkadaşımda kaldığı için onun kedisiyle aynı tuvaleti kullanmak zorunda kalmış. Şimdi o kedide iştahsızlaşmış. Bilgisi olan var mı?

5 CEVAP

aleynacamgoz
aleynacamgoz

5174

kediye neye göre iğne yaptı ve hangi teşhisle ilaç verdi merak ettim? Çarşamba gününe kadar yemek yemezse getirin demesi çok saçma gerçekten dediğiniz gibi yaşayacak mı kediniz bunu onun düşünmesi lazımdı. bazen veterinerlerin gerçekten sorumsuz olduğunu düşünüyorum. sizi ümitsizliğe kaptırmak istemem o yüzden kötü düşünmenizi istemiyorum ama başka bi veterinere de götürmenizi öneriyorum; ishal, iştahsızlık, halsizlik, sürekli uyku gençlik hastalığının da belirtilerine giriyor benim kedim atlattığı için çok yakından aşinayım bu konuya ve her geçen süre kedi için risk taşıyor eğer böyle bi virüs varsa vücudunda en kısa sürede tedaviye başlaması lazım. iyi bir veterinere götürmenizi öneriyorum, en kısa sürede. kedinize a/d yaş mama alabilirsiniz(yoğun bakım maması olarak geçiyor ve içeriğinde fazlasıyla vitamin, protein ve kedinize iyi gelebilecek şeyler barındırıyor) bu mamayı alıp şırınga yardımıyla kedinize zorla verin ne kadar direnirse dirensin suyunu da yemeğini de bu şekilde verin. çünkü kediler yaratılış açısından fazla aç kaldıklarında mideleri yapışabiliyor ne olursa olsun bi şey girmeli o yüzden midelerine ve yaş mamada verirseniz vücudunda ishal kaynaklı oluşan su kaybını da oranlamış olursunuz en azından elinizden geldiğince.. veteriner konusunda ısrarcıyım iyi bir veterinere gitmenizi öneriyorum. çok geçmiş olsun inşallah abartılacak bi şeyi yoktur ve hemencecik geçer.

Aysetaha
Aysetaha

2124

İshal artı olarak hiç bişey yiyip içmemesi çok sıkıntılı bi durum veterinere göre hava hoş netice de can yani insan göz göre göre vicdanı nasıl el versin bi kaç gün daha beklemeye.bence yarın tekrardan oraya gitmektense başka bi veterinere götürün oda aynı şeyi söylerse yine başka veterinere götürün ama mutlaka götürün.bizimde ishal sorunumuz olmuştu ama iştahsızlık yoktu kanlı ishaldi 4 veteriner gezdik biri hariç diğerlerinin verdiği bütün ilaç prebiyotikler fayda vermedi ayrıca ercefuryl çok çok iyi olduğunu düşünmyrm ishal kesmesinde bence o ilaca hiç umut bağlamayın bize fayda etmemişti

DilaraYzc
DilaraYzc

270

Kedimi sahipleneli bir ay oldu, 4 aylık kedim. Veteriner bir ağrı kesici yaptı, bir tane daha aşı yaptı fakat şu an hatırlamıyorum ve bize Ercefurly ilacını verdi ishal olduğu için. Yarın aynı veterinere götüreceğim eğer geri gönderir ise bizi farklı bir veterinere geçiş yapacağım. İnşallah ciddi bir hastalığı yoktur, çok endişeliyim. Teşekkür ederim yanıtınız için.

aleynacamgoz
aleynacamgoz

5174

bu arada kedinizi yeni mi sahiplendiniz? ve kaç aylık?

aleynacamgoz
aleynacamgoz

5174

Kediniz de aldığınızdan itibaren bi virüs olabilir yarın veteriner sonrası bi teşhis konulursa mutlaka arkadaşınızın kedisini de veterinere götürün kediler arasında hızlı yayılabiliyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 625 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR