Sokaktaki Hasta Kediyi Belediye Tedavi Eder Mi?

Emirzdl
Emirzdl

172 Puan

Merhaba. İzmir konak'ta yaşıyorum ve mahallemde hasta bir kedi olduğunu farkettim. Cılız ve tüyleri bakımsız gözüküyor, genelde çok hareketsiz ve nefes alırken hırlıyor. Daha önce kedi beslemediğim içim çok müdahil değilim. Su ve mama harici elimden bir şey gelmiyor. İzmir belediyesini ararsam pazartesi günü yardımcı olacaklarını söylediler ama otenazi yaparlar diye korkuyorum. İzmir belediyesinin veterinerlik hizmeti hakkında bilgisi olan var mı?

6 CEVAP

AhsenAise
AhsenAise

117698

Tedaviden sonra geri alıp sokakta ilgileneceginizi belirtin ,takip numarası vermeleri gerekiyor,tedavi sürecinde takip eder ,tedavisi bitirince getirip sokağa bırakırsınız

SevimliCadi
SevimliCadi

108268

Konak'a hiç kedi götürmedim ancak İzmir'in diğer ilçeleri ile benzer olduğunu varsayarak yazacağım.


Kediyi yakalayabilecek misiniz? Kedi uysal mı? Evetse kediyi bir taşıma kabına koyup muayene için götürün önce. Kedinin üst solunum yolu ile ilgili bir şeyi olabilir gibi. Düzenli olarak antibiyotik vs. alması gerekir muhtemelen. Yapacakları ilaca göre, kediyi ya her gün ya da gün aşırı iğne için belediyeye götürebilecek misiniz? Götürebilecekseniz eğer kediyi belediyede bırakmayın. Kedi mutlaka barınakta kalmalı, demedikleri takdirde kediyi oralarda bırakmanızı tavsiye etmem. Hatta orada kalması gerektiğini söylerlerse bile nedenini sorun. Mesela ilaçtan dolayı her gün gidip gelmeniz gerekecek, kedi burada kalsın, diyebilirler. Mümkün olduğunca belediyede kedi bırakmamaya çalışın lütfen.


Şahsen ben, bırakmamaya çalışıyorum. Götürdüğüm kediler zaten hasta ve bağışıklığı düşük oluyor. Barınakta da diğer hastalıkları kapıp geleceğine, kediye sokakta bakmayı ve gerekirse her gün kediyi ilaca götürmek için yakalamaya çalışmayı tercih ediyorum. Durumunuz müsaitse bir süreliğine kediyi evinizde korumaya alın, belediyeye de tedavi amaçlı götürüp getirin derim.

Emirzdl
Emirzdl

172

Anladım, peki sahipleneceğim dersem çip işlemlerini yaptırmam gerektiğini söylerler mi, aksi takdirde geri alamam onu

AhsenAise
AhsenAise

117698

Sahiplenecegim demeniz halinde sizi özel veterinere yonlendirirler
Takibini yapıp tedavi bitince alıp sokağa bırakacağım,sokakta ilgilenecegim deyiniz

Emirzdl
Emirzdl

172

Kediyi bir süre göremedim tekrardan geldi. Aynı semptomlar ama kapının orda yatıyor. Taşıyabilecegim bir şey de yok şuan neye koyabilirim bilmiyorum. Şimdi yeni yasa tasarısı da olduğu için çok arada kaldım. Durumum olmadığı için hayvan kalmış durumda.

aslihan_e
aslihan_e

131313

Hayvan ambulansı yok mu sizde? Onların kendileri gelip alması gerekli. Diyelim ki uyutacaklar, e uyutmasalar da siz vete götüremiyorsunuz, yine ölebilir. En azından tedavi görme ihtimali olur hayvanın. Öyle yaşamayacağına emin olmadan uyutmazlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 170 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.418 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR